UFC

‘Prihvatio sam borbu s njim, ali on je odbio. Ne znam što se događa, ali kad god bude spreman, ja ću biti za!‘

Shavkat Rakhmonov

 Sean M. Haffey/Getty Images/Profimedia
Shavkat Rakhmonov tvrdi kako je Belal Muhammad odbio braniti pojas protiv njega na UFC 307 priredbi

Sa svojim besprijekornim omjerom od 18 pobjeda bez poraza, pri čemu je svaki put slavio prekidom, Shavkat Rakhmonov jedan je od najuzbudljivijih boraca u UFC-ovom rosteru i mnogi su uvjereni kako kazahstanski borac posjeduje kvalitete koje će ga dovesti na tron velter kategorije. "Nomad" tvrdi da je mu je promocija već ponudila priliku da se bori za naslov, ali da je aktualni prvak, Belal Muhammad, odbio meč, ocijenivši kako nema dovoljno vremena za pripremu.

"Ponuđena mi je borba protiv Belala i prihvatio sam, ali, nažalost, odbio je boriti se sa mnom zbog problema s vremenom. Nije bio spreman braniti svoj pojas pa ćemo vidjeti što će se dogoditi i kada će biti spreman kako bih se mogao boriti s njim", rekao je Rakhmonov u razgovoru za MMA Fighting pa dodao:

"Prije nego što je postao prvak, a i nakon što je osvojio naslov, rekao je da će biti aktivan i da će češće braniti pojas, ali onda nije opravdao svoje riječi. Vidjet ćemo što će se dogoditi i kada će biti spreman boriti se sa mnom.

Podsjetimo, Muhammad je do titule došao kraj srpnja, na UFC 304 priredbi u Manchesteru kada je jednoglasnom sudačkom odlukom detronizirao Leona Edwardsa. Prema Shavkatovim navodima, američko-palestinskom borcu bilo je ponuđeno da pojas velter divizije brani protiv njega na UFC 307 priredbi u Salt Lake Cityju, no "Remember The Name" ustvrdio je kako mu je to premalo vremena za pripremu za novi meč. Rakhmonov, međutim, ne odustaje od "title shota" i ističe da će biti spreman kad god mu se otvori prilika.

"Ne znam što se događa s Belalom i kad će biti spreman, ali ako kažu prosinac ili siječanj, bit ću spreman i ja. Ako kažu travanj, svibanj, nema veze. Već sam zaslužio boriti se za pojas i samo ću se pobrinuti da budem spreman za borbu. Dakle, kad god one bude spreman, ja ću biti za", podvukao je 29-godišnji Kazahstanac.

Linker
05. rujan 2024 10:24