UFC

Prijatelji postali neprijatelji! Alexander Volkov: ‘Ako me napadne, zvat ću policiju‘

Alexander Volkov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dva Rusa trenirali su skupa i imali prijateljski odnos, ali čini se da su se stvari promijenile

Alexander Volkov iznenadio je mnoge na UFC: Saudi Arabia priredbi u subotu kada je dominantno svladao svog sunarodnjaka i povremenog sparing partnera, Sergeija Pavlovicha. Nakon tri runde slavio je jednoglasnom odlukom sudaca u Kingdom Areni u Rijadu.

Nakon što je borba završila — dok su se zbrajali bodovi — Volkov je pokušao utješiti svog kolegu, ali je odgurnut u jasnom znaku frustracije.

Dva Rusa zapravo su dobri prijatelji i trenirali su zajedno za borbu protiv Derricka Lewisa. Nisu se željeli boriti međusobno i zapravo su saznali za meč tek kada je izvršni direktor UFC-a, Dana White, najavio borbu. To znači da je jedan od njih potpisao ugovor bez znanja ovog drugoga.

To je dovelo do napetosti prije borbe. Tijekom ceremonijalnog vaganja došlo je do rasprave oko toga tko je prvi pristao na ovu borbu između dva trening partnera i prijatelja.

‘‘Zašto si svima rekao da sam ja prvi pristao na ovu borbu?‘‘, upitao je Volkov.

Nakon svoje velike pobjede, na konferenciji za novinare nakon eventa, Volkov je upitan o odgurivanju i hoće li biti "mirovnog sporazuma" između njih dvojice, na što je Volkov odgovorio: "Što vi mislite?"

Drugi novinar se zapitao što bi se dogodilo ako bi se sreli u hotelu u kojemu odsjedaju borci.

"Ako me pokuša napasti, zvat ću policiju", rekao je Volkov.

Ova situacija pokazuje koliko mogu biti složeni odnosi među borcima, posebno kada se prijateljstvo i profesionalnost nađu na suprotnim stranama. Ostaje za vidjeti hoće li Volkov i Pavlovich uspjeti prevladati ovu napetost i obnoviti svoje prijateljstvo ili će ovo iskustvo ostaviti trajni trag na njihovom odnosu.

Linker
26. lipanj 2024 00:14