UFC

Prilika za povratak velikog talenta, Shahbazyan protiv ‘Jokera‘ na velikom UFC 262

Edmen Shahbazyan
 Hans Gutknecht/Zuma Press/Profimedia
Edmen Shahbazyan pokušat će se brzo vratiti na put prema vrhu UFC-ove srednje kategorije

23-godišnji Edmen Shahbazyan (11-1, 4-1 UFC) posljednji je u nizu boraca koji su posrnuli u ambiciji rušenja rekorda Jona Jonesa. Naravno, riječ je o onom kojim se Jones jako ponosi, koji ga čini najmlađim prvakom u povijesti UFC-a. U kolovozu prošle godine Shahbazyan je kao veliki favorit poražen od Dereka Brunsona, što ga je izbacilo iz tračnica te mu gotoo sigurno oduzelo vrijeme potrebno da u svom naumu uspije.

Igrom slučaja, baš na dan kad će Brunson odraditi svoju iduću borbu te točno na desetu obljetnicu Jonesovog prvog osvajanja titule, Shahbazyan je saznao gdje i kad će se idući put boriti. Put će ga odvesti u Houston, gdje se 15. svibnja održava UFC 262, a protivnik će mu biti Jack Hermansoon.

"Joker" Hermansson (21-6, 8-4 UFC) također će u borbu ući nakon poraza i to u najvažnijoj borbi njegove karijere. Početkom prosinca prošle godine sudjelovao je u fenomenalnoj borbi protiv Marvina Vettorija, no pobjeda u istoj pripala je Talijanu. Nakon te borbe našao je Hermansson na šestom mjestu ljestvice izazivača srednje kategorije i ovog puta će ga braniti, budući da se Shahbazyan nalazi na 12. Lako je zaključiti kako UFC ima namjeru mladom pulenu dati još jednu priliku za brzi skok prema vrhu, budući da bi pobjeda vjerojatno značila i preuzimanje spomenute pozicije.

Hermansson je najveće pobjede dosadašnje karijere upisao protiv Jacarea Souze i Kelvina Gasteluma, dok se Edmen može pohvaliti u prvom planu nokaut pobjedom protiv Brada Tavaresa. Ipak, član Glendale Fighting Cluba, trenere Edmunda Tarverdyana, nije uspio na tu borbu nadovezati i slavlje nad Brunsonom. Također, uzevši u obzir činjenicu da će u trenutno borbe imati 23 godine i gotovo šest mjeseci, da bi uspio srušiti Jonesov rekord moralo bi se dogoditi nešto bez ikakvog sportskog smisla, odnosno da u dva mjeseca nakon borbe protiv Hermanssona on titulu napadne te ju osvoji.

UFC 262 jučer je potvrđena priredba koja će dati novog UFC prvaka lake kategorije. Za spomenutu titulu borit će se Charles Oliveira i Michael Chandler.

Linker
27. travanj 2024 00:37