UFC

Volkanovski zbog COVID-a prisiljen otkazati borbu za titulu protiv Ortege

Alexander Volkanovski
 USA Today Network/Ddp USA/Profimedia
UFC 260 priredba ostala je bez planirane sunaslovne borbe

Borbu za titulu UFC-ove perolake kategorije morat ćemo malo pričekati. Iako su Alexander Volkanovski i Brian Ortega bili planirani za sunaslovnu borbu UFC 260 priredbe, koja se održava idućeg vikenda, borba je odgođena zbog u posljednje vrijeme najčešćeg razloga takvih slučajeva. Alexander Volkanovski pozitivan je na COVID-19.

Vijest o otkazivanju borbe gotovo istovremeno donijeli su mediji, ali i sam UFC-ov prvak, koji je objavio poruku za Twitteru.

"Slomljen sam što sam moram otkriti kako sam testiran pozitivan na COVID-19 i moja borba će iz tog razloga biti prebačena na neki drugi datum. Bio sam negativan kad sam napustio Australiju, negativan kad sam ušao u UFC-ov 'bubble', no moj posljednji test je pozitivan. Naporno smo radili da bi se pripremili za ovu borbu i neopisivo se loše osjećam zbog ovoga što se dogodilo. Slijedi smo apsolutno svaku uputu s ciljem da ostanemo čisti od COVID-a, no čini se da nam ovog puta nije bilo suđeno", napisao je Alex.

Trenutno nije poznato za koju bi se priredbu ova borba mogla reorganizirati. Idući PPV program je UFC 261, no on već ima na programu čak tri borbe za titulu. UFC 262 izgleda trenutno puno bolje, budući da je za njega potvrđena tek borba za titulu lake kategorije između Michaela Chandlera i Charlesa Oliveire. Ona se održava 15. svibnja i to bi mogao biti dobar datum, koji bi garantirao Volkanovskom dovoljno vremena za oporavak.

Prvaku je to trebala biti prva borba nakon srpnja prošle godine, kad je upisao pobjedu u revanšu protiv Maxa Hollowaya. Ortega se posljednji put borio u listopadu, kad je dominantno savladao Chan Sung Junga, čime je izborio svoj drugi napad na titulu.

Ako se ništa ne promijeni, poziciju sunaslovne borbe priredbe koju predvode Stipe Miočić i Francis Ngannou preuzet će Tyron Woodley i Vicente Luque.

Linker
14. travanj 2024 07:37