UFC

Privremeni UFC-ov prvak bezobrazno odbijen od strane UFC-a: ‘Nisu htjeli ni pregovarati‘

Tom Aspinall

 Instagram (tom Aspinall)
Aspinall je zadnjih mjesec dana isticao da nije zadovoljan oko vremena nastupa, a ovog puta je pokušao i intervenirati

Tom Aspinall priznao je da je zatražio promjenu vremena početka UFC 304 priredbe piše britanski Independent, a priredba je zakazana za 27. srpnja u Manchesteru, nakon stalnih kritika fanova. Priredba će započeti u 23:00 BST i završiti oko 6:00 ujutro, s Aspinallom koji će se boriti oko 4:30. Ovo vrijeme prilagođeno je američkoj publici, što je razljutilo britanske fanove.

Aspinall će u suglavnom događaju braniti privremeni naslov u teškoj kategoriji protiv Curtisa Blaydesa, kojem je jedini poraz u UFC-u pretrpio zbog ozljede koljena nakon 15 sekundi borbe 2022. godine. U glavnom događaju večeri, Leon Edwards će braniti naslov u velter kategoriji u revanšu protiv Belala Muhammada, s kojim je borba završila bez pobjednika zbog uboda u oko 2021. godine.

Aspinall je u travnju kritizirao vrijeme početka priredbe kao "apsolutno grozno" za fanove. U razgovoru za The Mac Life izjavio je: "Pokušao sam pitati UFC da promijene vrijeme. Nisu bili zainteresirani. Nije bilo ni pregovora." Dodao je da će se pripremati tako što će se nekoliko tjedana prije borbe buditi u 1 ili 2 sata ujutro kako bi trenirao.

Umirovljeni UFC prvak, Michael Bisping, koji je predvodio UFC 204 u Manchesteru 2016. godine, također je savjetovao Aspinalla kako se nositi s noćnim borbama. Aspinall i Edwards su jedini britanski borci koji su osvojili UFC naslove nakon Bispingove ere.

Leon Edwards će u svojoj trećoj obrani naslova tražiti pobjedu protiv Muhammada, nakon što je pobijedio Kamarua Usmana i Colbyja Covingtona 2023. godine. Aspinall je osvojio privremeni naslov protiv Sergeija Pavlovicha prošlog studenog.

"Ovoga puta nisam glavna borba i nije me briga," rekao je Aspinall o UFC 304. "Samo sam sretan i počašćen što se borim u Manchesteru za teškaški naslov. Mislim da je to prilično kul."

Linker
13. lipanj 2024 09:48