UFC

Priznao pa mu smanjili kaznu: Još jedan doping pad prije UFC debija!

Roman Dolidze
 Instagram
Posljednjih mjeseci se ustalila praksa da borci koji su dobili ugovor s UFC-om, padnu na doping testu i prije prvog meča i onda nikada ne uspiju niti debitirati u elitnoj promociji. USADA je danas potvrdila još jedan takav slučaj. Gruzijac Roman Dolidze je najnovija "žrtva" UFC-ovog anti-doping programa.

31-godišnji Dolidze je bio pozitivan na zabranjenu supstancu, anabolički steroid, "clomiphene" i njegove metabolite M1 i M2. U tijelu su mu pronađeni još neki zabranjeni metaboliti, a sve je rezultat testiranja koje je provedeno 12. ožujka ove godine.

S obzirom da je Dolidze odmah po obavijesti USADA-e priznao korištenje zabranjenih sredstava, taj se čin pozitivno odrazio na njegovu kaznu. Umjesto 2 godine, koliko je trebao zaraditi suspenzije prema važećim pravilima, Dolidzeu je određena godina dana. Kaznu je prema priopćenju USADA-e na službenim web stranicama, prihvatio i ona će se računati retroaktivno od 12. ožujka.

Dolidze se natječe u poluteškoj kategoriji, a za sada ima 6-0 u profesionalnoj karijeri. Trebao je debitirati još na UFC Fight Night 149 priredbi u St. Petersburgu protiv Gadzhimurada Antigulova.

Linker
20. travanj 2024 03:12