UFC

Problemi s pregovorima i kod Masvidala: 'Prave budale od nas! Ako ne vrijedim, pustite me!'

Jorge Masvidal
 screenshot/YouTube
Sve je jasnije zašto UFC još uvijek nije dogovorio borbu za velter titulu između Usmana i Masvidala.

Nakon što je svoje nezadovoljstvo primanjima izrazio Jon Jones, UFC slične probleme ima i s drugom velikom zvijezdom, Jorgeom Masvidalom. On je putem nekoliko objava na Twitteru otkrio kako ga UFC ne želi platiti koliko on smatra da vrijedi te je time automatski jasnije zašto njegova borba protiv Kamarua Usmana još uvijek nije dogovorena, kao i to zašto je putem Twitteru prozvao Natea Diaza na revanš.

Sve je zapravo krenulo prije dva dana, kad je Jorge ostavio značajan upis u kojem je rekao kako nije očekivao da pregovori mogu biti tako teški. Već time je bilo jasno da je došlo do problema oko dogovaranja nove borbe, ali tek danas je otvorenije iznio ono kako se osjeća u ovom trenutku.

"Ako ne vrijedim, pustite me!", prvo je što je napisao Masvidal, time jasno davši do znanja o čemu je riječ, da bi odmah odgovorio fanu koji mu je napisao kako se do sada mislilo da Usman stvara probleme i da zbog toga borba za titulu još nije dogovorena.

"Rekli su mi da je tražio previše novaca. Zapravo se poigravaju s nama", objasnio je Jorge.

"Zašto da se borim za pola onoga što sam zaradio prošlu borbu i to samo zbog toga što drugi tip nije netko tko privlači gledatelje?", bilo je iduće pitanje koje je Jorge javno postavio, jasno dajući do znanja zašto je prozvao Diaza.

Nastavio je Jorge objavljivati svakih desetak minuta ponešto, dok su se ispod objava gomilali komentari fanova. Kroz idući upis pokušao je objasniti kako neće prihvatiti nikakve izlike.

"Nemojte mi govoriti kako je pandemija problem kad tržište pokazuje da ste vrjedniji nego ikad. Ljudi se vraćaju na posao, a vi kupujete otok. Nemojte praviti budale od nas i fanova", glasila je poruka direktno upućena UFC-u.

"Mala lekcija iz povijesti za sve fanove koji su možda tek sada krenuli pratiti ovaj prekrasni sport. 16 godina sam u ovome, nikad u karijeri nisam odbio borbu. Tražio sam da se idem boriti protiv trećeg borca svijeta u njegovom gradu, nakon što sam godinu dana bio izvan pogona. Dobio sam kandidaturu za nokaut godine. Tražio sam borbu protiv petog borca svijeta u trenutku kad se zaista nisam morao boriti protiv njega. Najbrži nokaut u UFC povijesti! Za Madison Square Garden su mi ponudili tri protivnika i prihvatio sam svakoga od njih. Borio sam se po dvorištima i niti jedan protivnik tamo mi nije iskazao toliko nepoštovanja koliko UFC", nastavio se bijesni Twitter monolog jedne od trenutno najvećih MMA zvijezda na svijetu.

U posljednjem upisu se tako prisjetio niza koji ga je doveo do trenutnog zvjezdanog statusa, pobjede nad Darrenom Tillom u Engleskoj, ekspresnog nokauta protiv Bena Askrena te UFC 244 priredbe, gdje se na kraju borio protiv Natea Diaza, kojeg je savladao osvojivši BMF pojas.

Dolazi li ovo do revolucije u UFC-u? Je li Jon Jones svojim zahtjevima istu pokrenuo te time motivirao Masvidala da javno iznese svoj stav? Hoće li na ovaj način istupiti još koja UFC zvijezda i tko je zapravo idući?

Čini se da si je UFC stvorio situaciju u kojoj bi mogao upasti u probleme. Jasno je da gledajući postotak zarade zapravo borce plaćaju premalo i to posebno one koji nisu došli do zvjezdanog statusa pa se bore za par desetaka tisuća dolara. Ako dođe do neke kolektivne bune, posebno u ovakvom periodu, morat će imati jako dobru strategiju ukoliko ne namjeravaju promijeniti svoju financijsku politiku. A fanovi su tu na strani boraca, što je također vrlo bitno za navesti.

Linker
18. travanj 2024 14:01