UFC

Probuđeno staro rivalstvo! Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson izmjenjuju verbalne udarce

Khabib Nurmagomedov, Dana White i Tony Ferguson

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Ferguson nije dobro prihvatio Khabibovu izjavu, a Dagestanac mu je zatim dao jedan dobar savjet

Khabib Nurmagomedov ne želi ponovno oživjeti stari sukob sa svojim bivšim rivalom Tonyjem Fergusonom.

Ovaj tjedan umirovljena ruska legenda MMA-a izjavila je da ga je Ferguson mogao pobijediti jedino nekakvim slučajnim “sretnim udarcem”. Očekivano, Ferguson se uvrijedio zbog te izjave i brzo je objavio kratki ispad na Instagramu u kojem je ruskog ‘‘Orla‘‘ nazvao debelom kukavicom i ‘‘pi*kicom‘‘ (uz još poneku psovku). Nakon toga, Nurmagomedov je odgovorio na platformi X u utorak rano ujutro, i zanijekao da je dao te nedavne izjave.

“Znate što je zanimljivo”, napisao je Nurmagomedov na X-u. “Nisam ništa rekao o tebi, ljudi samo objavljuju što god žele na internetu i pišu da je to Khabib. Uživaj u životu i svojoj obitelji, ostavi ovaj sport mlađim borcima.”

Jako iznenađuje da je Nurmagomedov (ili tko god da piše umjesto njega na X-u) zanijekao da je dao tu izjavu. U jednom gostovanju u emisiji koja je na YouTubeu (na 24:30), jasno se vidi i čuje da je Dagestanac izjavio upravo to što je negirano.

Bez obzira na to, posljednja rečenica te objave na X-u je dobar savjet. U dobi od 40 godina, Ferguson je nedavno postavio UFC rekord za najviše uzastopnih poraza (osam) kada ga je Michael Chiesa lako porazio prisiljavanjem na predaju. "El Cucuy" nije službeno pušten iz UFC-a niti se službeno umirovio, ali čini se da nema više ničega za njega u kavezu.

Nažalost, nikada zapravo nećemo znati što bi se dogodilo da su se Ferguson i Khabib susreli na vrhuncu svojih karijera. Fergusonov ružan niz poraza uvelike je uništio ono što je nekada bilo snažno uvjerenje da bi zaista mogao zadati probleme legendarnom "Orlu", ali taj meč i dalje ostaje jedan od najvećih "što ako" pitanja u MMA povijesti.

Linker
08. rujan 2024 08:27