Ostalo

Usman Nurmagomedov o padu na doping testu: ‘To govore samo zato što nas ne mogu pobijediti‘

Usman Nurmagomedov

 Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Khabib, Umar i Usman dolaze iz iste obitelji i sva trojica su neporaženi u svojim MMA karijerama

Usman Nurmagomedov je napokon progovorio o padu na doping testu koji ga je držao van kaveza od listopada prošle godine.

Nurmagomedov, aktualni prvak Bellatora u lakoj kategoriji, ostvario je pobjedu u obrani naslova protiv Brenta Primusa na Bellatoru 300 koja je poništena u "no contest" (bez pobjednika) od strane Kalifornijske atletske komisije (CSAC) zbog pada na doping testu u listopadu. Nurmagomedovu je također izrečena šestomjesečna suspenzija, kao i kazna od 50 tisuća dolara.

Nije poznato na koju je točno supstancu Nurmagomedov bio pozitivan, no prema sporazumu koji su potpisali izvršni direktor CSAC-a Andy Foster i Nurmagomedov, prvak je "dostavio dokaze da mu je zabranjena supstanca propisana od strane liječnika i tvrdi da je zabranjena supstanca propisana za terapijsku upotrebu".

S obzirom na to da su uvjeti njegove nagodbe sada ispunjeni, Nurmagomedov (17-0) bi se trebao vratiti u Bellator Champions Series: San Diego, gdje će biti glavna borba večeri 7. rujna protiv Alexandera Shabliya (24-3). U razgovoru za MMA Junkie, iznio je svoje viđenje cijele situacije i ostao pri svom stavu da njegov slučaj nije uključivao tvari koje poboljšavaju performanse.

"Imamo dogovor s Kalifornijskom komisijom, i ne mogu govoriti medijima ili nekome drugome, ali to je bio lijek", rekao je Nurmagomedov za MMA Junkie kada su ga pitali o zabranjenoj supstanci. "Da je bio steroid, morali bi reći, ‘Ovo je bio steroid.‘ I morali bi mi dati dužu suspenziju. Morali bi mi dati jednu godinu, dvije godine, a imamo i primjere od drugih boraca. To je bio lijek i to nije ništa. Sada je sve u redu."

Nurmagomedov, koji je rođak UFC-ovog člana Kuće slavnih Khabiba Nurmagomedova i brat neporaženog UFC izazivača u bantam kategoriji Umara Nurmagomedova, rekao je da ga ne brinu oni koji će dovoditi u pitanje njegove uspjehe zbog pada na doping testu.

26-godišnjak je rekao da je u miru sa sobom i da zna da nije učinio ništa loše te smatra da su sve izjave suprotne tome samo pokušaji pronalaska mana u gotovo savršenoj povijesti obiteljskog imena.

"Ne brinem se (za kritike), dobro sam", rekao je Nurmagomedov. "Nisam ništa učinio. Znam tko sam. Nikada nisam koristio nešto poput steroida ili tako nešto. Ljudi govore o tome samo zato što ne mogu pobijediti protiv nas, pa moraju nešto reći, i izabrali su ovaj način, ‘Oh, ovaj tip uzima steroide.‘ U redu, ljudi. Možete govoriti što god želite, ali koga briga?"

Linker
13. rujan 2024 08:23