UFC

Prochazka objasnio zašto trenira uz pomoć drveta: ‘Nakon toga si čvrst kao stijena!‘

Jiri Prochazka

 screenshot (Instagram)
Čeh vjeruje da će svojim načinom treninga ostati spreman neovisno o dužini pauze

Još prošlog mjeseca pisali smo o nekonvencionalnim metodama treninga Jirija Prochazke. Češki UFC-ov poluteškaš te vjerojatno idući izazivač prvaka te kategorije uistinu je poseban u puno segmenata i takav se apsolutno prema van predstavlja. No, upravo je trening uz pomoć drveta, kojim se pohvalio na Instagramu, nešto što je izazvalo posebnu pažnju.

29-godišnji Jiri snimio se u šumi, gdje je na drvo postavio tek ponešto opreme koja bi mu trebala malo ublažavati udarce i efekt koji oni rade, no i dalje je jasno kako tu nije riječ o vreći nego o nečemu ipak puno tvrđem. Upravo zbog bi trebala biti i veća vjerojatnost ozljede pa je Jiri sad upitan što s takvim treningom namjerava postići.

"To je dobro za tijelo, dobro je za tehniku i nakon toga si čvrst kao stijena. Nakon toga mogu prolaziti kroz tijela svojih protivnika, a moja tehnika bude još opasnija. To je dobar trening za tijelo", rekao je Jiri u razgovoru za MMA Fighting, nastavivši:

"Odradim otprilike 500 udaraca i onda odem na vreću. I vreća bude prelagana."

Na takav način će se svakako nastaviti pripremati i za borbu koja mu slijedi, napad na titulu prvaka protiv Glovera Teixeire. A u dobroj formi morat će svakako ostati jer je moguće da do tog ogleda ne dođe do sredine proljeća. On je svakako spreman čekati i uvjeren je da mu performanse, upravo zahvaljujući metodama treninga, neće opasti.

"Kod mene nema pauze. Ovo je ono što moj trening mora biti. Ako želiš pokazati nešto novo i nešto ludo u borbi, onda moraš tako i trenirati", potvrdio je.

Jiri je u svoja prva dva UFC nastupa oduševio otvorenim stilom borbe i nokauterskim vještima. U karijeri je do sada ostvario 28 pobjeda, tri poraza i jednu neodlučenu borbu, a trenutno je u nizu od 12 pobjeda. Tek jednu od njih nije ostvario prekidom. Posljednji čovjek koji ga je savladao bio je Muhammad Lawal, u finalnoj borbi prvog Rizinovog Grand Prixa, posljednjeg dana 2015. godina.

Linker
24. travanj 2024 09:51