Ostalo

Poznati MMA borac osuđen na sedam godina i devet mjeseci zatvora

Jake Heun

 Instagram
Posljednji nastuo odradio je ‘Honey Bear‘ protiv Satoshija Ishiija u Rizinu

Sedam godina i devet mjeseci zatvorske kazne izrekao je australski sud Jakeu Heunu, bivšem borcu WSOF i Rizin promocija te dvostrukom sudioniku UFC-ovog Ultimate Fightera. On je prošle godine priveden u Australiji zbog šverca kokainom i metamfetanimima te je do sada bio u pritvoru.

Uhićen je nakon što je na letu iz Francuske otvorena pošiljka imena "Gel za tuširanje i losion poslije brijanja", koja je bila adresirana na njegovo boravište. U pošiljci se zapravo nalazila veća količina mefamfetamina. Nakon što je priveden, u pretrazi njegovog telefona pronađeni su dokazi o 35 do 40 slučajeva raspačavanja kokaina. Na kraju je dokazano da je Heun bio dio međunarodne kriminalne organizacije sa sjedištem u Tajlandu.

U kaznu mu se uračunava vrijeme koje je do sada proveo u pritvoru te će nakon tri godine biti u mogućnosti tražiti privremeno puštanje. Sigurno je kako će istog trenutka kad bude pušten biti i deportiran iz Australije u SAD.

33-godišnji borac posrnuo je u trenucima kad je njegova karijera napokon dostigla jedan viši stupanj. S tri pobjede u nizu unutar Rizinovog ringa, od kojih je posljednju upisao u prosincu 2019. nad Satoshijem Ishiijem, Heun je postao prava zvijezda japanske borilačke promocije. Njegova MMA karijera ovako je vjerojatno naprasno završena.

Linker
15. travanj 2024 00:54