UFC

Prochazka odgovorio Blachowiczu na prozivke: ‘Nikada ti nisam obećao da ćemo se boriti‘

Jiri Prochazka

 Jakub Stadler/MFDNES + LN/Profimedia
Prvak UFC-ove poluteške kategorije još uvijek čeka Gloverov odgovor

Prava sapunica nastala je pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije nakon što je Jiri Prochazka izjavio kako je spreman pružiti revanš Gloveru Teixeiri. Silno se Jan Blachowicz uvrijedio jer se nadao kako će upravo on biti sljedeći izazivač.

Poljak je optuživao Prochazku da je prekršio svoje obećanje i nastavio je zazivati međusobni obračun.

‘‘Dana White - bez gluposti, politice i besmisla. Daj mi Prochazku, a ja ću ti pružiti najveću MMA borbu u povijesti Europe. Za razliku od njega, ja se držim svoje riječi.‘‘, napisao je Blachowicz na Twitteru prije dva dana.

Odgovor Jirija Prochazke čekao se neko vrijeme, a češki borac ipak se odlučio oglasiti te je istaknuo kako je spreman na bilo koga, odnosno, sve što Prochazka želi jeste aktivnost i borba.

‘‘Nikada ti nisam obećao da ćemo se boriti (poručeno Blachowiczu). Samo sam rekao da predstavljaš izazov u kojem se želim okušati. Druga stvar, još uvijek čekam odgovor Glovera Teixeire. Gloveru, ako nisi zainteresiran, javi mi. Želim se boriti do kraja ove godine. Nebitno s kime.‘‘, poručio je prvak UFC-ove poluteške kategorije.

Dok se čekao odgovor Prochazke, Magomed Ankalaev uključio se u priču i prozivao je Jana Blachowicza. Više o njihovim Twitter prepiskama možete pročitati OVDJE. Nakon što su razmijenili više ‘‘tvitova‘‘, Ankalaev je na kraju pozvao Jana da završe s prepirkom i sve riješe u kavezu.

‘‘Jane Blachowiczu, naša borba je dogovorena. Idemo promovirati našu borbu. Poštujem ‘Poljsku snagu‘. Idemo, zaboravimo na sve ostale tipove i obračunajmo se međusobno.‘‘, napisao je Ankalaev na Twitteru, a još jednim ‘‘tvitom‘‘ pozvao je Blachowicza da potpiše ugovor.

Pristup Magomeda Ankalaeva zapravo je jako pohvalan. Dagestanac je u seriji od devet uzastopnih pobjeda, ali ne planira čekati sa strane da mu promocija dodijeli ‘‘title shot‘‘. On je spreman boriti se s bilo kime, sve dok UFC ne odluči da je njegov red. Nadamo se da će Blachowicz pristati na taj meč, jer izgledno je kako će se Prochazka ponovno boriti s Gloverom.

Linker
23. travanj 2024 06:39