UFC

Prochazka odušeljen pohvalom GSP-a: ‘To je velika čast‘

Jiri Prochazka

 CTK/Alamy/Alamy/Profimedia
Izrazito cijeni mišljenje jednog od najvećih MMA boraca svih vremena

Jiri Prochazka (28-3-1 MMA, 2-0 UFC) u subotu se bori na UFC 275 eventu u kojem napada pojas poluteške kategorije koji drži Brazilac Glover Teixeira (33-7 MMA, 16-5 UFC). Event je zaista kvalitetan, a gledat ćemo i još jednu borbu za titulu između Valentine Shevchenko koja brani svoj pojas muha kategorije protiv Taile Santos. Osim dvije borbe za pojas, gledat ćemo i revanš jedne od najboljih ženskih MMA borbi svih vremena, Zhang Weili protiv Joanne Jedrezejczyk.

Ususret borbi do koje je ostalo samo još nekoliko dana, pripadnik UFC-ove kuće slavnih George St-Pierre izrazio je divljenje prema Prochazki i rekao kako ga vidi kao budućeg UFC prvaka.

"Mnogim borcima još nisu otkrivene mane pa sam jako znatiželjan da vidim njega kako se još natječe jer ono što je do sada pokazao je jako impresivno. Mislim da će on jednoga dana postati UFC prvak." - izjavio je GSP.

Prochazki će ovo biti tek treći nastup u UFC-u, a već je dobio priliku boriti se za pojas. To je definitivno zaslužio svojim atraktivnim stilom i sjajnim nokautima u posljednje dvije borbe. On je oduševljen izjavom GSP-a i želi mu dokazati da je imao pravo i učiniti ga ponosnim na svoju izvedbu u Octagonu.

"Ovo je stvarno velika čast. Pročitao sam o tome jučer i samo mu želim reći da je on jedan veliki ratnik. Jer on i dalje trenira. Možda nije više aktivan borac, ali on i dalje trenira jer uživa u tome. Ja to razumijem jer i ja to volim. Volim se boriti i on mi je ukazao veliku čast." - zaključio je Prochazka.

Linker
25. travanj 2024 18:38