UFC

(VIDEO) Prochazka i Glover odradili prvo sučeljavanje, Jiri poručio: ‘Ja se ne igram u parteru‘

Glover Teixeira i Jiri Prochazka

 Screenshot (youtube, Mac Life)
Opasni češki borac najavio je kako se osjeća više nego spremno za napad na titulu

Velika UFC-ova priredba u Singapuru polako nam kuca na vrata, a velika su očekivanja od UFC 275 eventa. Jiri Prochazka pokušat će preoteti tron u poluteškoj kategoriji, dok se Glover Teixeira nada prvoj obrani titule koju je osvojio u desetom mjesecu prošle godine.

Češki borac nevjerojatno brzo pridobio je povjerenje čelnika promocije, ali i MMA fanova koje je oduševio svojim dvama nastupima u UFC-u.

Prochazka je brutalno nokautirao Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa, a svojom zagonetnom osobnošću samo je šarmirao fanove. Meč protiv Glovera Teixeire bit će najveći u dosadašnjoj karijeri ovog 29-godišnjeg Čeha, a Prochazka je na konferenciji za medije otkrio kako možemo očekivati njegovo najbolje izdanje.

''Osjećam se zdravo, u dobrom sam raspoloženju, spreman sam i sve je na svom mjestu. Dokazat ću da sam najbolji.'', rekao je samouvjereni Čeh.

Mnogi ovaj meč analiziraju kao klasičan sukob ''grapplera'' i udarača, što zapravo nije istina. Prije svega, Glover Teixeira dugo je bio na glasu kao opasan udarač s vrlo dobrim boksačkim vještinama. Istina da su te vještine pale u drugi plan nakon što je Glover adaptirao svoj stil borbe s težištem na grappling, ali Teixeira nije borac koji je isključivo grappler. Jiri Prochazka preferira borbu u stojci i tamo se bez ikakve dileme najbolje osjeća, ali puno je radio na hrvanju i parter mu nije apsolutna nepoznanica.

''Početkom ove godine, plan je bio poboljšati se u hrvanju i jiu-jitsuu. Planirao sam dodati hrvanje u svoj repertoar. Nakon nekog vremena, pronašao sam ključeve kako to učiniti. Mislim da sada lakoćom mogu hrvati s njim (Gloverom). Mogu reagirati na njegova hrvačka fintiranja, a što se jiu-jitsua tiče, ja nisam kao drugi borci. Oni se žele igrati i nadmetati kroz jiu-jitsu. Ja se ne igram, za mene je parter jednostavan: 'Ground and pound' i završavanje protivnika. Ništa drugo.'', objasnio je Jiri.

Prochazka je dio svojih priprema odrađivao u Arizoni unutar Fight Ready dvorane. Tamo je brusio svoje hrvačke vještine, a iako je Jon Jones također jedno vrijeme trenirao tamo, Prochazka je istaknuo kako nisu trenirali zajedno, jer Jones se nije pojavljivao dok je Jiri bio u posjeti toj dvorani.

Nadao se češki borac kako će imati priliku trenirati s najboljim poluteškašem u povijesti ovog sporta, ali zasad je ostao bez tog iskustva.

Nakon što su borci odradili svoje nastupe pred medijima, uslijedila su sučeljavanja. Prochazka i Glover hladnokrvno su odmjerili jedan drugoga, ali kao što se i očekivalo, prošlo je bez ikakvih nepotrebnih tenzija.

Valentina Shevchenko i Taila Santos također će se boriti za pojas, ali onaj u ženskoj muha kategoriji. Izuzev njih, Joanna Jedrzejczyk i Weili Zhang također privlače veliku pažnju, prvenstveno zbog činjenice da su 2020. godine pružile po mnogima najbolji meč godine.

Sučeljavanje Glovera s Jirijem, kao i sučeljavanja djevojki iz gore navedenih mečeva, pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 14:11