UFC

Prochazka otkrio kada će biti spreman za povratak borbama: ‘Ja sam i dalje prvak, učinit ću sve da to postanem i na papiru‘

Jiří Procházka

 JAN ZÁTORSKÝ/MFDNES + LN/Profimedia
Nakon dugog oporavka Jiri će uskoro biti spreman za povratak, no prvo trebaju nadgledati to rame kako se ponaša na treninzima i pod naporom

Nakon što je samo nekoliko tjedana prije zakazanog revanša s Gloverom Teixeirom doživio tešku ozljedu ramena, Jiri Prochazka je napustio pojas u poluteškoj kategoriji jer nije htio zadržavati kategoriju. Na jednom od treninga mu je rame iskočilo, a zatim je prišla nestručna osoba koja mu ga je pokušala ‘‘namjestiti‘‘ te je ugrozila zdravlje bivšeg prvaka.

Nakon toga su priliku dobili Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev, no borba je ostala bez pobjednika, tako da je UFC tada sedmorangiranom Hillu dao priliku protiv Glovera, a iskoristio ju je te postao novi prvak poluteške kategorije. Sada je Prochazka napokon otkrio kada ćemo ga opet gledati u kavezu:

‘‘Radim na ozljedi. Moj cilj je vratiti puni opseg pokreta u ramenu, ponovno aktivirati sve mišiće oko njega. Još uvijek radim na najboljoj formi u ovoj igri i još uvijek radim na pokretu. Volio bih se vratiti ovog ljeta ili krajem ljeta. Nije ni bitno. Gledat ćemo kako rame napreduje te ću se vratiti prije ili kasnije. No mislim da je povratak na ljeto najrealniji da ponovno postanem prvak‘‘, rekao je Jiri za Top Turtle MMA.

‘‘Ne žalim za ničim. Ne žalim. Sve što sam učinio je bilo nužno, čak je i ozljeda bila nužna. Sve ima svoj razlog, tako da sam dobar sa svime. Kad se vratim u punu snagu, ponovno ću biti prvak. Ja sam još uvijek prvak, samo ću učiniti da to postanem i na papiru‘‘, dodao je Jiri.

Prochazka je odmah prilikom Hillovog osvajanja titule rekao da je on pravi prvak i da uskoro dolazi po ono što mu pripada, tako da ne sumnjamo da će borba između njih dvojice biti pravi vatromet.

Linker
14. travanj 2024 11:13