UFC

Kavanagh o Conorovoj motivaciji: ‘On nije prestao trenirati i nikad ga nisam vidio ovako nabrijanog‘

Conor McGregor vs. Chad Mendes

 Screenshot (youtube, Ufc)
Trener Conora McGregora poručio je svima da ne sumnjaju u motivaciju irske MMA zvijezde

Meč između Conora McGregora i Michaela Chandlera koji nas čeka tijekom jeseni ili početkom zime ove godine po mnogim očekivanjima bit će bespoštedni rat u stojci. Michael Chandler od dolaska u UFC sudjeluje isključivo u jako zabavnim i uzbudljivim mečevima, a Conor je također poznat kao borac kojeg gotovo nikad nismo gledali u neuzbudljivoj borbi.

Ipak, Michael Chandler posjeduje određena oružja da meč učini nešto drukčijim od onog što fanovi očekuju. Chandler je jako dobar hrvač i nije nemoguće da se okrene hrvačkom pristupu u toj borbi. Naravno, nešto se pita i Conora koji može jako dobro braniti pokušaje rušenja.

Nije se Conor često borio s vrhunskim hrvačima i mnogi su optuživali njega i UFC da mu namještaju stilski pogodne protivnike. Conor je dio kritičara ušutkao obračunavši se s Chadom Mendesom 2015. godine. Mendes je tada bio na glasu kao ponajbolji hrvač perolake kategorije, a Conor ga je porazio nokautom pred kraj druge runde. Imao je McGregor podosta problema u početnoj fazi borbe, ali Mendes se kondicijski potrošio, a veliku ulogu igrao je i ‘‘short notice‘‘ na koji je uskočio u taj meč.

McGregor je tada dokazao da može poraziti i jako dobre hrvače, a njegov trener John Kavanagh smatra da će borba između Chandlera i McGregora biti zapravo slična borbi između McGregora i Mendesa.

‘‘Mislim da bi borba mogla sličiti onoj protiv Mendesa. Mendes je borac takvog stila: nabijen tip snažnih udaraca, s dobrim ulazima u ‘double leg‘ rušenje. Conor ima dobar omjer protiv takvih zdepastih hrvača s desnim overhandom i ulascima u ‘double leg‘ rušenja. Ovo je uzbudljiva borba za pripremu. Chandler je odličan borac sa sjajnim rezimeom.‘‘, rekao je Kavanagh za Sherdog.

Mnogi se pitaju u kakvom će se izdanju pojaviti McGregor. Irac već nekoliko godina uživa u raskoši i luksuzu, a sredinom 2021. godine pretrpio je težak lom noge nakon kojeg se nije nimalo lako vratiti u pogon. Kavanagh tvrdi da možemo očekivati Conora u sjajnoj formi.

‘‘On nikada nije prestao trenirati. U fenomenalnoj je formi i zbilja je uzbuđen. Moram biti iskren i pitati se kako da on pronađe motivaciju kad je osvojio sve te titule i došao do toliko novca? Ali, čovječe, nikad ga nisam vidio ovako ‘nabrijanog‘ kao u posljednje vrijeme. Stvarno sam uzbuđen i Conor je uzbuđen jer se vraća. Mislim da je ovo sjajna stvar generalno za irski MMA, ali i za MMA u globalu. Nemam nikakve brige oko njegove motivacije. Motivacija leži u tome da pokaže svima kako je ovo njegov svijet i njegova igra.‘‘, poručio je Kavanagh svima zabrinutima oko Conorove motivacije.

Nadamo se da govori istinu i da se ne radi o pukoj promociji borbe. MMA treba McGregora na vrhuncu i 34-godišnji Irac sigurno može pružiti barem još nekoliko kvalitetnih mečeva.

Linker
01. svibanj 2024 13:00