UFC

Prochazka preskočio Rakića! Pogledajte kako izgleda obnovljeni UFC-ov ranking

Jiri Prochazka
 DIEGO RIBAS/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA
Ispred opasnog Čeha ostali su još samo Glover Teixeira i prvak Jan Blachowicz

Priredba naziva UFC Vegas 25 očekivano je uzrokovala promjene na UFC-ovom rankingu, a ona najzvučnija odnosi se na stanje u poluteškoj kategoriji.

Nakon samo dva meča pod okriljem UFC-a, ali i uvjerljivih pobjeda nad bivšim izazivačima Dominickom Reyesom i Volkanom Oezdemirom, Jiri Prochazka popeo se sve do drugog mjesta na ljestvici izazivača u poluteškoj kategoriji. Drugi riječima, češki je nokauter skočio za čak tri mjesta te se smjestio odmah iza Glovera Teixeire, ali i ispred Aleksandra Rakića. Thiago Santos i dalje je četvrti, dok je Reyes pao za dvije pozicije te sada zatvara TOP 5.

Veliki skok doživio je i Giga Chikadze koji je prošlog vikenda kickom u tijelo zaustavio veterana Cuba Swansona. Sve opasniji Gruzijac na obnovljenom je rankingu napredovao za četiri mjesta te po novome zauzima 10. poziciju u perolakoj kategoriji.

U srednjoj kategoriji nije bilo promjena u TOP 10, ali je do 11. mjesta dogurao Sean Strickland koji je nakon uspješnog nastupa protiv Krzysztofa Jotka s 15. skočio na 11. poziciju.

Kompletan ranking pogledajte OVDJE.

Linker
19. travanj 2024 09:16