UFC

Procurila imena boraca iz Conorovog i Chandlerovog tima: Čeka nas obračun veterana i mladih talenata

Michael Chandler

 Instagram (michael Chandler)
Mnoga zanimljiva imena nalaze se u veteranskom timu, a ekipa talenata također djeluje interesantno

Ovogodišnja sezona ‘‘The Ultimate Fightera‘‘ zasigurno je jedna od najiščekivanijih u posljednjih nekoliko godina. Conor McGregor i Michael Chandler naći će se u ulogama glavnih trenera, a nakon što sezona završi, njih dvojica trebali bi odraditi i međusobni obračun.

Gdje god je umiješan Conor McGregor, više je nego jasno da je interes MMA publike ogroman, pa će tako biti i s novom sezonom ‘‘TUF-a‘‘. Emitiranje 31. sezone ‘‘TUF-a‘‘ započinje 30. svibnja (peti mjesec), a neke zanimljive informacije procurile su u posljednjih nekoliko dana.

Novinar Cole Shelton još je prije dva tjedna otkrio da nas čeka obračun veterana i mladih talenata. Jedan tim činit će nekadašnji UFC-ovi borci koji su otpušteni iz promocije, a sada će imati priliku za povratak, a drugi tim činit će mladi borci koji će preko ‘‘TUF-a‘‘ tražiti priliku za ulazak u najjaču svjetsku MMA organizaciju.

Veterani će nastupati u timu Michaela Chandlera, dok će mlade potencijale voditi Conor McGregor. Tu su se pojavile brojne špekulacije oko toga tko će činiti te timove, a Joey Torres s portala ‘‘The Scrap‘‘ napravio je interesantnu analizu kojom je došao do nekih imena.

Naime, na društvenim mrežama prokružio je video u kojem natjecatelji sljedeće sezone šetaju u pozadini videa. Torres je višestruko puta pregledao video, analizirao je lica boraca, a s obzirom da je imao listu sastavljenu od 21 borca koji je konkurirao za show, Torres je imao nešto lakši posao za razaznati o kojim se borcima radi na videu.

Tako se došlo do spoznaje da će u Chandlerovom timu veterana nastupati neka vrlo poznata imena. Tu su Roosevelt Roberts, Kurt Holobaugh, Hunter Azure, Austin Hubbard, Cody Gibson i dvojica vjerojatno najzanimljivijih s te liste.

Jedan je Brad Katona, 31-godišnji Kanađanin koji je 2018. godine slavio u 27. sezoni ‘‘TUF-a‘‘. Tada su Daniel Cormier i Stipe Miočić bili glavni treneri, a Katona je glasio kao jako talentiran borac i budućnost bantam kategorije. Nakon osvajanja ‘‘TUF-a‘‘, upisao je jednu pobjedu i dva poraza, a nakon toga je otpušten iz UFC-a. Utočište je pronašao u Braveu gdje je slavio četiri puta u četiri nastupa i prvak je njihove bantam kategorije. Sada će imati priliku vratiti se u UFC.

Drugo itekako zanimljivo ime u Chandlerovom timu jest ono Jasona Knighta. 30-godišnji američki borac poznat je kao nevjerojatno uzbudljiv borac. Pod okriljem UFC-a nastupao je tri godine i upisao je četiri pobjede i pet poraza. Pružio je neke spektakularne nastupe, a između ostalog, slavio je u mečevima protiv boraca kao što su Dan Hooker i Alex Caceres. Iz promocije je otpušten nakon četiri uzastopna poraza. Nakon toga upisao je tri pobjede i jedan poraz, a odradio je i dva nastupa u ‘‘bare knuckle‘‘ boksu. Oba put borio se protiv Artema Lobova, a po jednu pobjedu upisala su obojica.

McGregorov tim zasad čine Nate Jennerman, Rico Disciullo, Carlos Vera, Trevor Wells, Mando Gutierrez i Aaron McKenzie. Radi se o mladim i talentiranim borcima koji će tražiti upad u UFC, a Mando Gutierrez vjerojatno vam je ostao u sjećanju kao borac preko kojeg je mladi Raul Rosas upao u UFC. Rosas je Gutierreza porazio prošle godine na DWCS-u.

Ovaj popis timova nije kompletiran i očekuje se još nekoliko boraca na popisima oba tima. Šuška se da bi i Kevin Lee mogao biti dio showa, jer nedavno je objavljeno da je obnovio suradnju s UFC-om. On bi bio jako dobra akvizicija za veteranski tim, a mnogi fanovi predlažu i Jeremyja Stephensa kao sjajnu akviziciju, posebice s obzirom na njegovu povijest s Conorom McGregorom. Stephens je ipak član PFL-a, a što se Leeja tiče, veće su šanse da je on već pod novim ugovorom te da neće morati izboriti ugovor preko TUF-a. Preostaje nam vidjeti, a s vremenom ćemo saznati kompletan spisak. Sudeći po dosad objavljenim imenima, bit će ovo vrlo interesantna sezona.

Linker
19. travanj 2024 12:42