UFC

Procurio datum borbe između Volkanovskog i Rodrigueza? Nastupit će na eventu koji predvode Jones i Stipe

Yair Rodriguez (lijevo) i Alexander Volkanovski (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Borba za ujedinjenje titula u perolakoj kategoriji trebala bi biti dio International Fight Weeka

Nakon jako dobrog, ali na koncu neuspješnog izleta u laku kategoriju, Alexander Volkanovski vratit će se perolakoj kategoriji u kojoj drži titulu prvaka. Dok je pokušavao doći do pojasa u lakoj kategoriji, perolaka kategorija iznjedrila je novog izazivača, a to će biti Yair Rodriguez.

Meksikanac je nastupio na UFC 284 eventu baš kao i Volkanovski, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi Yair je porazio Josha Emmetta u meču za privremenog prvaka perolake kategorije. Time je postalo jasno da će Yair biti sljedeći izazivač, a prema vijesti s Fox Sportsa, čini se da je poznat datum ove borbe.

Naime, prema njihovim navodima UFC planira ovaj meč ugovoriti za UFC 290 event koji će se održati 8. srpnja (sedmi mjesec). Radi se o eventu u sklopu International Fight Weeka, a UFC 290 trebali bi predvoditi Jon Jones i Stipe Miočić svojom borbom za titulu u teškoj kategoriji. Yair i Volk tada bi dobili ulogu u sunaslovnoj borbi večeri.

Naravno, ovo zasad nije službena vijest i treba ju uzeti s dozom rezerve. Možda Volkanovski ili Yair ne pristanu na taj datum, a možda UFC odabere neki drugi termin za ovaj meč. Zasad ipak ciljaju na UFC 290 event i bila bi to sjajna akvizicija tom velikom eventu.

Volkanovski titulu u perolakoj kategoriji drži od 12. mjeseca 2019. godine, a četiri puta ju je uspješno obranio. Neporažen je u 11 UFC nastupa unutar te kategorije i u meč protiv Rodrigueza ući će kao osjetni favorit.

Što se Yaira tiče, iako je četiri godine mlađi od Volkanovskog, svoj UFC debi odradio je dvije godine prije Volkanovskog (2014. godine). Yair je u UFC došao sa statusom ogromnog talenta i očekivalo se da jednog dana barem konkurira za sami vrh. To se i obistinilo, a hoće li otići korak dalje, saznat ćemo kasnije ove godine.

Linker
20. travanj 2024 06:28