UFC

Program UFC 282 eventa izgleda vrhunski: UFC će pokušati dodati još jedan sjajan meč

Glover Teixeira i Jiri Prochazka

 Suhaimi Abdullah/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Posljednja ovogodišnja UFC-ova PPV priredba ponudit će jako dobar ‘‘fight card‘‘

Teško će neki od skorijih UFC evenata nadmašiti ‘‘fight card‘‘ koji nam je ponudio UFC 280 event. Ipak, unatoč sjajnom programu, teško se složiti da je to bio i najbolji event ove godine. Ono oko čega se možemo složiti jest činjenica da event nije razočarao, ali uzbudljivijih je bilo.

Do kraja ove kalendarske godine čekaju nas dvije UFC-ove PPV priredbe. UFC 281 event održava se sljedećeg mjeseca, točnije u noći s 12. studenog (11. mjesec) na 13. studenog. Israel Adesanya i Alex Pereira predvodit će taj event, u jednom od najiščekivanijih mečeva godine.

Michael Chandler i Dustin Poirier također će se obračunati u New Yorku, nastupit će i borci poput Dana Hookera, Dominicka Reyesa, Brada Riddella, a umirovit će se Frankie Edgar. Carla Esparza titulu prvakinje u slamka kategoriji branit će protiv Zhang Weili.

No što je s posljednim UFC-ovim eventom u 2022. godini. UFC 282 će se održati 10. prosinca (12. mjesec) u Las Vegasu, a predvodit će ga revanš između Jirija Prochazke i Glovera Teixeire. Jan Blachowicz i Magomed Ankalaev trebali bi činiti sunaslovnu borbu večeri, a potvrđeni su još brojni vrhunski nastupi na tom eventu.

Paddy Pimblett borit će se protiv Jareda Gordona, Darrena Tilla čeka Dricus Du Plessis, a Chris Curtis i Joaquin Buckley favoriti su za najbolju borbu večeri.

Dva veteranska obračuna također bi mogla ponuditi puno zanimljivosti. Alexander Gustafsson borit će se protiv Ovincea St. Preuxa, a Robbie Lawler ukrstit će rukavice sa Santiagom Ponzinibbiom.

UFC-ov program za taj event je gotovo pa kompletiran. Naime, radi se na ugovaranju još jednog meča. Bryce Mithcell i Ilia Topuria također će se vrlo vjerojatno boriti 10.12. Mitchell se trebao boriti 5.11. protiv Movsara Evloeva, ali ruski borac otkazao je nastup zbog ozljede. Topuria je već tada trebao uskočiti kao zamjena, ali kilažu ne bi uspio skinuti do tog datuma. Iako se očekivalo da će UFC potražiti drugog protivnika za Brycea, čini se kako su se odlučili potražiti novi datum.

Meč Mitchella i Topurije na papiru izgleda sjajno i bit će veliko pojačanje za UFC 282. A kako izgleda kompletan program UFC 282 eventa, pročitajte pri dnu teksta.

UFC 282 - raspored mečeva:

Jiri Prochazka vs. Glover Teixeira - za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji

Robbie Lawler vs. Santiago Ponzinibbio

Jan Blachowicz vs. Magomed Ankalaev

Paddy Pimblett vs. Jared Gordon

Alexander Gustafsson vs. Ovince Saint Preux

Darren Till vs. Dricus Du Plessis

Jairzinho Rozenstruik vs. Chris Daukaus

Billy Quarantillo vs. Anthony Hernandez

T.J. Brown vs. Erik Silva

Chris Curtis vs. Joaquin Buckley

Cameron Saaiman vs. Ronnie Lawrence

Daniel Da Silva vs. Vinicius Salvador

(Bryce Mitchell vs. Ilia Topuria) - čeka se službena potvrda

Linker
25. travanj 2024 09:46