UFC

USADA Prochazku u 2022. testirala čak 51 put! Pogledajte koliko je puta testiran ovog mjeseca

Jiri Prochazka

 Instagram (jiri Prochazka)
Nie je poznato zbog čega su ga gotovo svaki dan testirali

Jiri Prochazka je u šestom mjesecu ove godine ostvario svoj san. Uzeo je pojas u poluteškoj kategoriji pobijedivši Glovera Teixeiru na svima neočekivan način – ‘‘submissionom‘‘ u petoj rundi borbe, tako da je UFC 275 za njega bio najuspješniji event u karijeri.

Prochazka i Teixeira predvodit će UFC 282 te će Glover dobiti priliku vratiti pojas u svoje vlasništvo, dok će Jiri tražiti svoju prvu obranu titule. Hoće li mu to poći za rukom, vidjet ćemo vrlo brzo, no ono što mu u ovoj godini još polazi za rukom jest uspješno prolaženje na doping testovima.

USADA je jučer objavila dosta šokantne podatke. Naime, Jiri je u 2022. do sad ukupno testiran nevjerojatni 51 put, dok je samo prošloga mjeseca testiran čak 24 puta! Usporedbe radi, borci koji su nakon njega najviše testirani su Manel Kape i Kamaru Usman, a USADA im je pokucala na vrata ‘‘tek‘‘ 15 puta.

Postavlja se pitanje što je Jiri učinio da bude baš toliko sumnjiv da ga se testira doslovno svaki dan u mjesecu. USADA prakticira češća testiranja kada borac pokaže neke sumnjive aktivnosti ili abnormalnosti u testovima, no kakav je slučaj sa Jirijem, to nitko ne zna.

Linker
12. travanj 2024 04:16