UFC

Proslavljeni prvak UFC-a: ‘Borba Pavloviča i Aspinalla nije loša, ali ne zaslužuju se boriti ovdje! Ovo svi zaboravljaju!‘

Sergej Pavlovič

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Otkrio je i koga favorizira u ovoj borbi te iznio argumente za to

Henry Cejudo ne misli da borba Sergeja Pavloviča i Toma Aspinalla zaslužuje biti za privremeni pojas u teškoj kategoriji UFC-a.

Pavlovič (18-1, 6-1 UFC) i Aspinall (13-3, 6-1 UFC) sučelit će se u sunaslovnoj borbi večeri UFC-a 295 nakon što je ozljeda natjerala prvaka teške kategorije Jona Jonesa da odstupi iz borbe za obranu naslova protiv Stipe Miočića 11. studenog u Madison Square Gardenu.

Budući da se Jones suočava s rokom oporavka od osam mjeseci, Cejudo ne vidi potrebu za privremenim pojasom. On gleda na Pavloviča protiv Aspinalla kao borbu za prvog izazivača.

"Ovo su dva momka koji su u usponu, koji su u najboljim godinama, koji potencijalno mogu izazvati momke poput Jonesa ili Miočića, pobjednika u tom meču. Uzbudljivo je, ali vrijedi li privremenog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji? Ne. Mislim da počinjemo pomalo zaboravljati ono što zapravo znači biti UFC prvak. Mislim da je ovo više za mjesto prvog izazivača i mislim da se to tako zove. Mislim da bi možda UFC, ako će to učiniti, onda trebao početi stvarati nove pojaseve ili učiniti privremeni pojas srebrnim, bilo što, samo da se ovo ne događa."

Pavlovič je nokautirao svojih prethodnih šest protivnika u prvoj rundi, a Cejudo mu daje prednost i vjeruje da će pobijediti Aspinalla na temelju njegove snage.

"Biram Rusa. Mislim da je Sergej puno agilniji i da donosi puno više snage. Mislim da je Tom dobar i da bi rad nogu mogao biti malo problematičan, ali postoji nešto kod ovog, neki faktor zbog kojeg ga biram. Puno je ‘hypea‘ s njim, ima nokautersku moć... Iz tog razloga u teškoj kategoriji morate ići sa snagom" zaključio je.

Borba svakako jest dobra i zanimljiva, ali mnogi bi radije gledali Miočića...

Linker
29. travanj 2024 11:23