UFC

Protivnik u povratku Todda Duffeeja je glavni Miočićev sparing partner

Duffee vs. Hughes
Dugo očekivani povratak UFC-ovog teškaša Todda Duffeeja napokon je potvrđen. Svojevremeno najveći potencijal kategorije povratničku će borbu odraditi u rujnu, a protivnik mu je Jeff Hughes. Inače se radi o glavnom trening partneru Stipe Miočića.

Vlasnik najbržeg teškaškog i drugog najbržeg nokauta u UFC povijesti u Octagon će ući 14. rujna. To će biti četiri godine i dva mjeseca nakon njegovog posljednjeg nastupa, kad je nokautom poražen od Franka Mira. Bilo je to bolno prizemljenje u trenucima kad se Duffy (9-3, 3-2 UFC) nalazio unutar niza od tri pobjede i kad je napokon počeo naplaćivati svoj ogromni potencijal. Ipak, taj poraz nije niti blizu najgore što ga je dočekalo u četiri godine nakon toga.

Danas 33-godišnji Todd napokon je spreman vratiti se i krenuti po ono što su mu mnogi prognozirali još kad je kao impresivni 23-godišnjak stigao u UFC. Borac koji je sve svoje pobjede upisao brutalnim nokautima i vlasnik jednog od najjačih udaraca u UFC povijesti, kao ispit svoje trenutne kvalitete imat će Jeffa Hughesa.

31-godišnji Hughes (10-2, 0-1 UFC) borac je kojeg ste već mogli upoznati kao glavnog trening partnera Stipe Miočića. UFC ugovor izborio je prošlog ljeta impresivnim nastupom na "Contender Seriesu", a debi nastup dočekao je u ožujku ove godine. UFC ga je upario protiv Mauricea Greenea, borca kojeg je godinu ranije savladao u borbi za titulu LFA promocije, no ovog puta nije uspio ponoviti taj uspjeh. Greene je slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Od svojih deset pobjeda, njih pet je Hughes ostvario prekidom. Radi se o vrlo izdržljivom borcu.

Priredba na kojoj će se borba održati je UFC Fight Night 158, koju će ugostiti kanadski Vancouver. Glavna borba za isti za sada nije poznata, no dogovoreno je nekoliko vrlo zanimljivih borbi. Svi do sada dogovoreni okršaji održat će se u srednjoj, poluteškoj ili teškoj kategoriji, a njihov popis možete vidjeti ispod teksta.

Marcin Tybura vs. Augusto Sakai
David Branch vs. Andrew Sanchez
Uriah Hall vs. Antônio Carlos Júnior
Glover Teixeira vs. Nikita Krylov
Todd Duffee vs. Jeff Hughes

Linker
27. travanj 2024 03:17