UFC

Prvak Cage Warriorsa potpisao ugovor s UFC-om: ‘Bilo je neizbježno‘

Ian Garry
 Screenshot (youtube, Cage Warriors)
Ian Garry proživljava najbolje dane u ranim počecima svoje MMA karijere

23-godišnji Irac Ian Garry (7-0) postao je prvakom Cage Warriors velter kategorije krajem lipnja ove godine. Nešto više od dva tjedna nakon osvajanja prvog pojasa u karijeri, mladić je potpisao ugovor s najjačom MMA organizacijom na svijetu. Vijest je podijelio na svom Instagram profilu:

''Ovo je oduvijek bilo neizbježno'', napisao je irski borac uz video u kojem ga se može čuti kako govori:

''Još od prvog dana, od debija u promociji govorim kako ću postati prvakom te da ću otići u UFC i izgraditi svoje naslijeđe.''

Ian Garry jednoglasnom sudačkom odlukom savladao je Jacka Granta (17-6-0) na CW 125 priredbi i time je došao do pojasa prvaka velter kategorije. Petoricu od ukupno sedam dosadašnjih protivnika završio je u prvoj ili drugoj rundi (četiri nokautom, jedan submission) i radi se o borcu koji s pravom odiše visokim samopouzdanjem. 191 centimetar visoki velteraš pristupom pomalo podsjeća na Conora McGregora iz mlađih dana. Podsjećamo, i ''Notorious'' je nekoć nastupao pod okriljem Cage Warriorsa, a svima su poznati videi u kojima je mladi Conor pričao slične stvari kakve sada priča Ian Garry.

''The Future (budućnost)'' nadimak je nove UFC-ove akvizicije je, a mladi Irac u studenom će navršiti 24 godine. Nestrpljivo čemo čekati njegov debi jer radi se o borcu koji stvarno djeluje obećavajuće, a uspije li povezati dobre rezultate sa svojom karizmom, UFC bi lako mogao dobiti novu irsku zvijezdu. Conor McGregor i dalje je na nevjerojatno popularan, no očito je da su njegove borilačke kvalitete u naglom padu što se očituje kroz njegove rezultate u zadnjih nekoliko godina. Inače, Ian Garry je britanskoj javnosti poznat i kao dečko 15 godina starije Layle Anne-Lee. Britanka brazilskih korijena poznata je sportska reporterka, a često smo ju gledali i kao voditeljicu UFC Connected emisije.

Linker
15. travanj 2024 15:29