UFC

Khabib Nurmagomedov: ‘U tom trenutku, ja sam bio najbolji ‘P4P‘ borac, a ne Jon Jones‘

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (youtube, Espn)
Borac iz Dagestana smatra kako je prošle godine bez dileme bio najbolji borac u UFC-u

Umirovljeni 32-godišnji Dagestanac više nije aktivni borac, no i dalje okupira interes medija vezanih za borilačke sportove te ga sve češće imamo priliku čuti u raznim intervjuima. Proteklih dana dosta često doticao se Conora McGregora, Dustina Poiriera kao i svog nasljednika Islama Makhacheva kojeg ujedno čeka i borba protiv Thiaga Moisesa ovog vikenda. U najnovijem razgovoru za MMA Fighting, Khabib se prisjetio listopada protekle godine. Tada je Dagestanac uvjerljivo savladao Justina Gaethjea ''trokut'' gušenjem u drugoj rundi, a u ažuriranom UFC-ovom poretku nakon te borbe zauzeo je prvo mjesto ''pound-for-pound'' poretka. Jon Jones nije se mogao pomiriti s činjenicom da ga je Khabib pretekao u poretku koji govori tko je općenito najbolji borac na UFC-ovom rosteru, neovisno o težinskoj kategoriji. Međutim, Dagestanac smatra da je zasluženo zasjeo na prvo mjesto.

''Za mene 30-0, 29-0 ili 15-0 ništa ne znači. Ja se borim i svijetu pokazujem kako sam došao iz ničega, a osvojio sam sve. U tome trenutku (nakon UFC 254 priredbe i pobjede nad Gaethjeem) bio sam 'pound-for-pound' broj jedan. Nitko ne može ništa reći po tom pitanju. Kamaru Usman nije bio broj jedan, niti je to bio Jon Jones koji se muči protiv boraca kao što su Ovince Saint-Preux, Thiago Santos, Anthony Smith i Dominick Reyes. Jones je prezentirao jako loša izdanja u tim borbama, a imao je i problema s dopingom. A što sa mnom? Ja sam uništio svakog protivnika i tada, 24. listopada bio sam na vrhu. Nakon toga, nije me briga što se događa.'', rekao je Khabib.

Nurmagomedov je kasnije maknut s UFC-ova poretka jer se službeno umirovio, a upražnjeni pojas lake kategorije osvojio je Charles Oliveira pobjedivši Michaela Chandlera. ''Pound-for-pound'' ljestvicu ponovno predvodi Jon Jones, a Top 3 zatvaraju Kamaru Usman i Israel Adesanya.

Linker
23. travanj 2024 14:47