UFC

Publika mu je zviždala, ali njega to nije omelo: Cory Sandhagen pobijedio Roba Fonta, zatim se ispričao publici

Cory Sandhagen 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Iako borba nije bila najatraktivnija, Sandhagen je došao do važne pobjede nakon otkazivanja originalnog protivnika

Noćašnji UFC predvodila je borba u ‘‘catchweightu‘‘ do 63,5 kilograma između Coryja Sandhagena i Roba Fonta. Originalno se Sandhagen trebao boriti protiv Umara Nurmagomedova koji je borbu otkazao zbog ozljede, a UFC mu je jako brzo pronašao zamjenu u opasnom Robu Fontu.

Cory je u meč ušao iz dvije pobjede, i to nad Marlonom Verom i Songom Yadongom. S druge strane je Font u meč također ušao iz pobjede i to nad Adrianom Yanezom, a prije toga je doživio dva uzastopna poraza; od Josea Alda i Marlona Vere. Na papiru je borba stilski obećavala, a kako je prošla, pročitajte u nastavku.

Prvu rundu je Sandhagen otvorio rušenjem već u prvoj polovici prve minute, no Font je prijetio giljotinom koju ipak nije uspio završiti. Pokušao je Font i ‘‘kimuru‘‘, no samo kako bi se ustao i nastavio borbu na nogama. Dobrim je udarcem Font pogodio, no Cory je ponovno ušao u rušenje i uspio doći do njega. Veliki dio runde je Cory proveo u dominantnoj poziciji, ali do kraja runde je i Font došao do jednog rušenja.

Prijetio je Font lijevim krošeom i početkom druge runde, a već se u prvoj minuti Cory ponovno našao u gornjoj poziciji u parteru. Pokušavao je Sandhagen nanijeti štetu laktovima, no Fontova je obrana bila jako dobra, a ubrzo je Cory došao i u polugard. Štete nije bilo s nijedne strane, a nije bilo ni pokušaja ‘‘submissiona‘‘. S obzirom na to, u ovoj rundi će se vjerojatno bodovati Sandhagenovo vrijeme kontrole u parteru.

Lateralno se Sandhagen kretao na početku treće runde, a zatim je pokušao leteće koljeno. Nakon toga je ponovno odlučio igrati na sigurno i ponovno je srušio Fonta, a ponovno je djelovalo kao da nema namjeru raditi puno štete. Na trenutke je djelovalo kao da se radi o ‘‘grappling‘‘ meču a ne o MMA-u jer je jako malo udaraca bilo u parteru. Publika je negodovala i zviždala im, no sudac ih je odlučio pustiti da se tako bore. Krajem runde su ustali, ali bez pretjerano puno akcije.

Font je agresivnije krenuo u četvrtu rundu nakon opomena iz kuta, no Sandhagen je nastavio po starom. Srušio je Fonta i nastavio pružati identičnu borbu kao u prethodne tri runde. 15 minuta kontrole u parteru je Cory imao u finišu četvrte runde, no publiku za to nije bilo briga jer nisu prestajali zviždati.

U petoj rundi je Font bio taj koji je inicirao hrvanje te je uz žicu pokušavao srušiti Sandhagena. Brzo se to preokrenulo te je Cory ponovno došao do rušenja i bio gornji u parteru bez nanošenja štete. Sandhagen je pokušavao ‘‘D‘arce‘‘ ali nije uspio. Svejedno je odnio pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca, ali publika očito nije bila oduševljena jer nije dobila ono što je očekivala.

Rezultate cijele priredbe pogledajte ispod:

UFC on ESPN 50 - Rezultati

Glavni dio

Cory Sandhagen def. Rob Font via jednoglasnom odlukom sudaca (50-45, 50-45, 50-45)

Diego Lopes def. Gavin Tucker via submission (triangle-armbar) - Round 1, 1:38

Tanner Boser def. Aleksa Camur via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Ludovit Klein def. Ignacio Bahamondes via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Preliminarni dio

Kyler Phillips def. Raoni Barcelos via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 29-28, 29-28)

Carlston Harris def. Jeremiah Wells via submission (anaconda choke) - Round 3, 1:50

Billy Quarantillo def. Damon Jackson via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Cody Durden def. Jake Hadley via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Sean Woodson def. Dennis Buzukja via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Assu Almabayev def. Ode Osbourne via submission (rear-naked choke) - Round 2, 3:11

Linker
02. svibanj 2024 10:34