UFC

Pulen braće Diaz prozvao Chimaeva i poručio: ‘Nick i Nate najveći su borci koji su ikad kročili u kavez‘

Nick Maximov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Nick Maximov izuzetno cijeni Nicka i Natea Diaza s kojima trenira dugi niz godina

24-godišnji američki borac Nick Maximov, proteklog vikenda došao je do vrijedne pobjede na UFC Fight Night 200 priredbi. Momak koji trenira zajedno s braćom Diaz, kao autsajder savladao je Punahelea Soriana. Maximov je slavio podijeljenom sudačkom odlukom, a presudno je bilo njegovo sjajno hrvanje.

Naime, Maximov je Soriana rušio čak 11 puta tijekom tri runde borbe. Soriano je zadao osjetno više značajnih udaraca (45-29), no teško je reći da Maximov nije zasluženo pobijedio. Druga to UFC pobjeda za borca koji je unutar UFC-a debitirao u devetom mjesecu protekle godine. Maximov je tada jednoglasnom odlukom pobijedio Codyja Brundagea.

Ovaj perspektivni borac srednje kategorije, još krajem 2020. godine nastupio je na Contender Seriesu. Savladao je Maximov tada Oscara Cotu, no UFC mu je ponudio da nastupi u sljedećoj sezoni TUF-a. Maximov je to odbio jer nema namjeru sudjelovati u takvom showu, nego isključivo želi nastupati za UFC. Na koncu je došao do ugovora i zasad je opravdao povjerenje. Maximov izuzetno cijeni braću Diaz, a prilikom gostovanja u Helwanijevom MMA Houru, odao im je veliko poštovanje.

''Oni su kreirali recept koji ću ja pratiti. Mislim da su Nick i Nate najveći borci koji su kročili kavezom. Znate, Nick je osvojio gotovo svaku titulu ako razmislite o tome. Bio je prvak u Strikeforceu, pobijedio je Takanorija Gomija dok je on bio glavni, osvojio je pojas u EliteXC-u. Mislim da je Nick faca. Ako mi oni (braća Diaz) kažu da nešto učinim, ja ću to i učiniti.''

Inače, Nick Diaz prvak je bio u Strikeforceu i WEC-u, dok je za pojas u EliteXC organizaciji poražen od strane KJ Noonsa. Naravno da se gotovo nitko neće složiti s Maximovim po pitanju najvećih boraca u povijesti, no činjenica je da su braća Diaz istaknuta imena u ovom sportu.

Što se Natea Diaza tiče, jedna borba preostala mu je prema ugovoru s UFC-om. Khamzat Chimaev bio je poprilično zainteresiran za meč protiv Natea, no čini se kako će Gilbert Burns biti idući protivnik Čečena sa švedskom putovnicom. Chimaev ima četiri UFC nastupa iza sebe i sva četiri puta bio je više nego uvjerljiv. Na glasu je kao najveći potencijal unutar cijele promocije i često možemo slušati kako se gotovo nitko ne želi boriti protiv njega. Nick Maximov ističe da to nije istina, a u intervjuu za TMZ Sports iskazao je želju da se obračuna s Khamzatom.

''Khamzat se bori samo protiv manjih tipova. Ja želim biti njegov idući protivnik. Ne razumijem zašto ga se ljudi boje. On nije pokazao ništa zbog čega bi ga se bojali, zato što se nije borio s hrvačima. On je hrvač koji se nije borio protiv hrvača. Koji ku**c? Bori se sa mnom.'', poručio je Maximov.

Teško da će do ovog meča u skorije vrijeme doći. Chimaev se strelovito probio i čekaju ga mečevi s borcima iz samog vrha, dok će Maximov morati upisati još nekoliko pobjeda, prije nego li eventualno dođe u takvu poziciju.

Linker
27. travanj 2024 06:26