UFC

Rafael dos Anjos: ‘Američki liječnici su me skoro umirovili, dobro pa sam otišao kod brazilskih‘

RDA

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Kaže da mu američki liječnici nisu mogli otrkiti ozljedu

Večerašnji UFC Vegas 58 predvode Rafael dos Anjos i Rafael Fiziev. Dos Anjos je bivši prvak i istinski veteran ovog sporta koji je imao uspona i padova u svojoj karijeri, a trenutno je povezao dvije pobjede otkad se krajem 2020. godine vratio u laku kategoriju.

RDA je imao pauzu između posljednja dva meča, a razlog su, pretpostavljate, bile ozljede. Na konferenciji za medije dos Anjos se dotaknuo tog perioda, a pitali su ga zbog čega je točno ima tako dugu pauzu. Rafael je odgovorio:

‘‘Oporavak, zato što sam tokom obje operacije bio u Brazilu. Doktori u SAD-u nisu imali pojma što mi je, umirovili bi me da nisam otišao u Brazil. Da, išao sam kod dva-tri doktora i svi su rekli da su rezultati magnetne rezonance u redu, i da ne vide ništa neobično u području prepona.‘‘

Tvrdi da su ga brazilski doktori spasili: ‘‘Onda sam otišao u Brazil, napravio sam drugačiju vrstu magnetne rezonance i tako su našli ono što nije bilo dobro. Tada sam otišao na operaciju, i sad sam na 100 posto. Za svo to vrijeme sam bio s obitelji i posvetio se duhovnosti.‘‘

Bila bi prava šteta da se ova legenda umirovila, jer sigurno u njemu ima dovoljno ‘vatre‘ da napravi probleme top borcima lake kategorije.

Linker
26. travanj 2024 23:23