UFC

Brendan Schaub tvrdi: ‘Nitko u povijesti UFC-a nije imao teže protivnike od Dos Anjosa‘

Rafael dos Anjos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Umirovljeni borac teške kategorije istaknuo je zanimljivu informaciju vezanu za brazilskog borca

Čak 45 profesionalnih mečeva je iza Rafaela dos Anjosa (31-14-0), a 32 meča odradio je pod okriljem UFC-a (20-12 UFC). Brazilac je nekoć bio prvak lake kategorije, ali trenutno je osmi u poretku izazivača i nakon novog poraza, teško će ponovno doći do samog vrha.

Nadao se 37-godišnji RDA doći bliže napadu na titulu u slučaju pobjede nad Rafaelom Fizievom, ali završio je nokautiran početkom pete runde. Bio je to prekid Brazilčeva pobjedničkog niza nakon što je savladao Paula Feldera i Renata Moicana.

Činjenica je kako RDA ne može pobijediti one najbolje i ti su dani iza njega, ali Brazilac i dalje može puno toga pružiti te nastaviti graditi svoju ostavštinu. A radi se o zbilja impresivnoj ostavštini.

Iako RDA nije ispisao mnoge rekorde, a gubio je mnogo puta u svojoj karijeri, radi se o borcu koji vjerojatno ima najimpresivniji rezime kad su u pitanju imena s kojima je dijelio kavez. S time se slaže i umirovljeni teškaš Brendan Schaub.

‘‘On je imao najteže protivnike od svih. Pogledajte s kime se borio i kada je prešao u velter, a pogledajte s kime se borio u lakoj kategoriji. Nitko u povijesti UFC-a nije imao teži raspored protivnika od Dos Anjosa. Imenujte bilo koga u lakoj kategoriji i bilo koga u velteru. On se s njima borio u njihovom na njihovom vrhuncu.‘‘, rekao je Schaub u svome ‘‘The Schaub Showu‘‘.

Prođe li se kroz listu boraca s kojima se RDA borio, lista je zbilja impresivna.

Khabib Nurmagomedov, Kamaru Usman, Colby Covington, Tony Ferguson, Anthony Pettis, Benson Henderson, Robbie Lawler, samo neka su od brojnih vrhunskih imena. RDA dugi niz godina jednostavno ne zna za lak meč i stoga njegov omjer ne pokazuje pravu sliku. Istina da je upisao 14 poraza u karijeri, ali mnogi drugi borci ne bi se puno bolje proveli s takvom konkurencijom.

Nema sumnje kako će RDA i u narednim godinama karijere odraditi još nekoliko super teških mečeva, a nama preostaje uživati u nastupima ovog pravog ratnika.

Linker
19. travanj 2024 03:06