UFC

Rafael Dos Anjos i Leon Edwards upareni u glavnu borbu na ESPN-u

Rafael Dos Anjos i Leon Edwards
Rafael Dos Anjos i Leon Edwards borit će se u "main eventu" UFC-ove četvrte priredbe na glavnom ESPN kanalu, koja se održava 20. srpnja u San Antoniu.

Posljednjih dana UFC-ovi matchmakeri imali su poprilično težak posao ispred sebe. Do UFC on ESPN 4 priredbe preostalo je još šest tjedana, 11 borbi nalazilo se na programu, no još uvijek nije bilo one glavne. Pokušalo se s prebacivanjem Rockholda i Blachowicza, s čime se ova dva sudionika UFC 239 nisu složili, kombiniralo se s instantnim povratkom Valentine Shevchenko u kavez, a postojale su još neke manje zanimljive opcije. Rješenje je na kraju ipak pronađeno i to je odrađeno vrlo bezbolno. Program će predvoditi borba velter kategorije između Rafaela Dos Anjosa i Leona Edwardsa.

Rafael Dos Anjos (29-11, 18-9 UFC) tako će se u Octagon vratiti samo dva mjeseca nakon velike pobjede protiv Kevina Leea. Tom pobjedom je bivši prvak lake kategorije prekinuo niz od dva poraza, koja su mu nanijeli Colby Covington i Kamaru Usman. Na službenom poretku kategorije i dalje je vrlo visoko, odnosno nalazi se na trećem mjestu. Osim dvojca koji ga je savladao, ispred njega je još jedino Tyron Woodley.

Nakon što je u ožujku savladao Gunnara Nelsona, Leon Edwards (17-3, 9-2 UFC) je izjavio kako se spreman čekati koliko god je potrebno da bi došao do borbe protiv nekoga od boraca iz vrha. Srećom po njega, brzo je to dočekao. Ovaj Englez trenutno se nalazi u nizu od sedam pobjeda, a na ljestvici zauzima 11. mjesto. Osim po spomenutoj pobjedi nad Nelsonom, njegov londonski nastup pamtimo i po sukobu s Jorgeom Masvidalom nakon eventa.

Osim ove borbe, potvrđena je i ona u kojoj će se sučeliti Alexander Hernandez i Francisco Trinaldo, tako da je program kompletiran s 13 borbi i uskoro možemo očekivati službeni raspored.

UFC on ESPN 4 - Popis borbi

Rafael Dos Anjos vs. Leon Edwards
Alexander Hernandez vs. Francisco Trinaldo
Aleksei Oleinik vs. Walt Harris
Andrei Arlovski vs. Ben Rothwell
James Vick vs. Dan Hooker
Greg Hardy vs. Juan Adams
Raquel Pennington vs. Irene Aldana
Sam Alvey vs. Klidson Abreu
Alex Caceres vs. Steven Peterson
Domingo Pilarte vs. Felipe Colares
Mario Bautista vs. Jin Soo Son
Ray Borg vs. Gabriel Silva
Roxanne Modafferi vs. Liz Carmouche

Linker
20. travanj 2024 06:29