UFC

Rafael dos Anjos kritizirao Makhacheva: ‘Mogao je uzeti nekog iz lake kategorije, pravi izazov‘

Rafael dos Anjos

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Makhachev je navodno odbio borbu protiv dos Anjosa na UFC 272 priredbi tako da ne čude kritike na njegov račun

Svakim se danom sve više približavamo vrhunskom UFC 284 i okršaju za titulu u lakoj kategoriji između Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog. Prvak perolake kategorije odlučio je testirati svoje vještine protiv fizički snažnijih boraca iz kategorije više, a vjerojatno je odmah uzeo najtežeg protivnika.

Islam Makhachev je u desetom mjesecu sad već prošle godine osvojio titulu porazivši Charlesa Oliveiru u Abu Dhabiju, a u prvoj obrani titule ga ne čeka niti malo lagan zadatak. Volkanovski je prvi na ‘‘pound-for-pound‘‘ ljestvici i to s razlogom, no mnogi mu predbacuju da je Makhachev fizički jednostavno prevelik za njega.

Tako smatra i legendarni Rafael dos Anjos, a Makhacheva je optužio da se jedino želi boriti sa fizički slabijim i manjim borcima:

‘‘Islam će pobijediti u toj borbi. Mogao je uzeti nekoga iz lake kategorije, neki pravi izazov a ne ovog tipa… Ne razumijem‘‘, rekao je dos Anjos.

Dos Anjos je ljut na Makhacheva iz nekih drugih razloga, a najvjerojatnije jer je Islam odbio uskočiti na ‘‘short notice‘‘ protiv njega na UFC 272 priredbi. Sjetimo se samo da je u to vrijeme tema rasprava bila što će biti sljedeće za Makhacheva, a pojavile su se već tad priče da će napasti pojas u lakoj kategoriji.

Govorilo se kako Makhachev to ne zaslužuje i da nije pobijedio nikoga iz top 5, no izvedbom protiv Oliveire je ipak dokazao o kakvom se borcu radi i da zaslužuje biti u vrhu. Hoće li Islam neutralizirati sve što Volkanovski ima za ponuditi, saznat ćemo u drugom mjesecu.

Linker
20. travanj 2024 08:38