UFC

Rafael dos Anjos o Conoru McGregoru: ‘Izgleda kao mali dječak, uništio bih ga‘

Rafael Dos Anjos
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilac želi brz oporavak Conoru, no smatra da je dobio ono što zaslužuje

Bivši prvak UFC-ove lake kategorije Rafael dos Anjos (31-13, 19-11 UFC) pojavio se na UFC 264 priredbi kao zamjena ukoliko Conor McGregor ili Dustin Poirier otkažu borbu iz nekog razloga. Brazilski borac trebao se boriti protiv McGregora još 2016. godine, no zbog ozljede stopala 11 dana prije borbe morao je otkazati nastup, a veliki ''money fight'' protiv Irca nikada nije odradio. McGregor je dos Anjosa optužio da se tada povukao zbog sitne ozljede te da nije imao opravdan razlog za otkazivanje borbe. Dos Anjosu teško padaju takve optužbe, no sada je došao na svoje. Trenutno sedmorangirani borac UFC-ove lake kategorije na svom Twitter profilu objavio je fotografiju Conorove slomljene noge i napisao da se radi o natučenom stopalu. U razgovoru za MMA Junkie objasnio je razlog takve objave.

''Ne vjerujem u karmu. Ne želim mu ništa loše, naprotiv, želim mu brzi oporavak. Međutim, morao sam to napraviti, jednostavno sam morao. Ljudi me još uvijek ismijavaju zbog moje ozljede prije borbe s Conorom. To me jako smeta. Nisam se ismijavao s njegovom (Conorovom) ozljedom. Samo sam htio dokazati kako je ovo borilački sport te se takve ozljede događaju i na treninzima, a ne samo u borbi. Šest tjedana bio sam u gipsu, a on mi se izrugivao. Svi njegovi fanovi me ismijavaju zbog toga. Sada je okusio istu stvar. Čak i u petak prije vaganja me optužio da sam otkazao borbu zbog bolnog i natečenog stopala. Rekao je i da će Dustin napustiti kavez na nosilima, a to se dogodilo njemu. Želim mu brz oporavak, no dobio je ono što zaslužuje zbog previše pričanja.'', rekao je Rafael dos Anjos.

Brazilac nije oduševljen onime što je Conor McGregor pokazao tokom pet minuta borbe protiv Dustina Poiriera. Smatra kako bi irski borac imao još većih problema protiv njega.

''Izgledalo bi daleko gore za njega. Moje vještine u parteru daleko su jače od Dustinovih. Bilo bi to puno drukčije. Conor je izgledao nespretno i sitno. Sreo sam ga prije vaganja i on djeluje izrazito sitno. Izgleda kao mali dječak. Uništio bih tog tipa.'', dodao je Rafael dos Anjos.

36-godišnji Brazilac vjerojatno se i dalje nada borbi protiv Conora McGregora jer je svjestan novca koji dolazi s tom borbom. Možda upravo on posluži kao Conorov protivnik u povratničkoj borbi nakon teške ozljede. Ukoliko takve borbe uopće i bude. Dos Anjosu preostaje fokusiranje na druge borbe. Vrh lake kategorije nije mu tako daleko, a zadnji puta nastupio je u studenom 2020. godine. Tada je podijeljenom sudačkom odlukom savladao Paula Feldera koji je borbu prihvatio pet dana ranije nakon kasnog otkazivanja Islama Makhacheva.

Linker
23. travanj 2024 03:49