UFC

Rafael dos Anjos otkrio koliko je Makhachev tražio za meč protiv njega: ‘Uhvatio sam ga u blefu‘

Rafael dos Anjos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove lake kategorije bio je spreman boriti se protiv opasnog Dagestanca

Samo četiri dana uoči UFC 272 priredbe, Rafael dos Anjos saznao je ime novog protivnika u sklopu tog eventa. Brazilac se prvotno trebao boriti protiv Rafaela Fizieva, ali Fiziev je morao otkazati nastup jer se zarazio koronavirusom. Renato Moicano uskočio je kao kasna zamjena, a RDA je jednoglasnom odlukom nakon totalne dominacije pobijedio svog sunarodnjaka.

Iako Moicano zaslužuje sve pohvale jer je hrabro uskočio u meč protiv borca kao što je dos Anjos, dojam je kako ipak nije bio dorastao zadatku. Rafael dos Anjos i dalje pripada gornjem domu UFC-ove lake kategorije i puno kompetitivniji meč pružili bi neki visokorangirani borci.

Jedno od imena koje se najviše spominjalo u sklopu uskakanja kao zamjene, bilo je ono Islama Makhacheva. Dagestanac je samo tjedan dana ranije lakoćom savladao Bobbyja Greena te je bio spreman za još jedan nastup. Međutim, Makhachev je tražio da se borba održi u velter kategoriji, jer je smatrao kako nije spreman za neko drastičnije skidanje kilaže. Iako je RDA predlagao da se bore u ''catchweightu'' do 165 ''pounda'' (velter kategorija je do 170 ''pounda''), Brazilac je kasnije pristao i na održavanje meča u velteru.

Međutim, odjednom se pojavila priča kako Makhachev više nije zainteresiran. Sam Dana White izjavio je proteklog tjedna kako je legao spavati s razmišljanjem da su ugovorili taj meč, a onda se probudio sa saznanjem kako je Islam odbio borbu. Sve to navelo je organizatore da meč ponude Moicanu. Rafael dos Anjos u gostovanju na MMA Houru, objasnio je što se zapravo dogodilo te kakva je potraživanja imao Islam Makhachev.

''Čuli ste što je Dana rekao. Islam nije pristao na borbu. Ja sam tražio meč u 'catchweightu' do 165 'pounda', a on je mogao skinuti kilažu, ali je tražio velter. Rekao sam da nema problema. Čak sam pokazao i svoju težinu nakon treninga, a bio sam težak 171 'pound'. Iduće jutro, oni su javili da ne pristaju na meč. Mislim da sam ga uhvatio u blefu. Mislili su da ja neću pristati na borbu u velter kategoriji. Čuo sam da je tražio milijun dolara ili sličnu cifru za tu borbu. Tako sam čuo.''

Inače, prema neslužbenim informacijama, Islam Makhachev za meč protiv Bobbyja Greena zaradio je 110 tisuća dolara. Njegova zarada kroz posljednjih nekoliko mečeva, kreće se u ciframa nešto većim od sto tisuća dolara. Dakle, milijun dolara uistinu je nerealan zahtjev, a dojam je kako je RDA uistinu uhvatio Dagestanca u blefu. Nadao se Makhachev kako Brazilac neće pristati na njegove uvjete, no nakon što je RDA pristao na sve, Makhachev se jednostavno povukao tražeći nerealnu svotu novca. Ukoliko dos Anjos govori istinu, možda Makhachev nije toliko spreman na borbu protiv bilo koga, u bilo kojem trenutku.

Linker
20. travanj 2024 23:09