UFC

Rakić poslao upozorenje Oezdemiru: 'Bit ću još bolji nego protiv Manuwe'

Aleksandar Rakić
 screenshot/Youtube
Aleksandar Rakić namjerava u borbi protiv Volkana Oezdemira pokazati dodatni napredak i time natjerati UFC da ga u idućoj godini nagradi glavnom borbom neke priredbe, borbom na pet rundi.

Nakon što je prvog dana lipnja atraktivno i ubojito završio borbu protiv Jimija Manuwe, Aleksandar Rakić sve je uvjerio kako u UFC-ovu polutešku kategoriju nije došao biti prolaznik. Vjerovao je kako je tom pobjedom osigurao priliku testirati se protiv još boljeg borca te je to i dobio. 21. prosinca nastupit će protiv Volkana Oezdemira u sunaslovnoj borbi Fight Nighta koji se održava u korejskom Busanu. Svjestan je Rakić u potpunosti kako je pred njim borba koja mu otvara mnoga vrata.

"Ovo je moja do sada najvažnija borba u životu. Volkan je zapravo savršen protivnik i bio sam jako sretan kad su mi ga dodijelili. Nema tu ništa osobno nego njegov stil jednostavno odgovara mom i jako se veselim borbi", rekao je Rakić u razgovoru za MMA Junkie, da bi onda nastavio s temom svog protivnika: "Svi znamo da je Volkan izuzetno snažan borac. Rekao bih da je jedan od snažnijih u diviziji. No, nije među bržima. Kad gledam njegove borbe vidim način na koji se kreće prije nego napadne. Možeš vidjeti kad će krenuti na tebe. Ono što moram raditi je koristiti svoju distancu. Da, spreman sam na njegove napade i pokušaje dolaska naprijed, on to uvijek radi. Devin Clark i Francimar Barroso su također protivnici koji idu naprijed pa sam ih ugasio time što sam ja krenuo na njih. Kad pogledam Volkanov i moj stil, vidim da imam bolje karte za igru nego on. Bolje hrvam, imam bolji grappling, a na mojoj strani je također snaga i kondicija. To samo moram dokazati 21. prosinca."

U slučaju pobjede imat će na svom rezimeu bivšeg izazivača, što je svakako najbolji put prema tome da se što prije on nađe u tom statusu. Također, otvorit će mu se opcija nekih još boljih protivnika, no to nije ono što mu je zapravo glavni cilj.

"Nakon pobjede protiv Volkana mislim kako će UFC na mene gledati drugačijim očima. Tad bih imao pobjede nad dva rangirana protivnika, dva snažna i kvalitetna borca. Bit će sjajno ako me UFC stavi u Top 5, no ja više od toga želim glavnu borbu, želim iskustvo borbe na pet rundi. Jon Jones je to iskusio puno puta te ja također želim to osjetiti prije nego se budem borio protiv njega za titulu", vrlo je inteligentno sumirao ono što bi mu moglo uslijediti nakon borbe protiv švicarskog nokautera.

Još je na vrlo zanimljiv način najavio kakve verziju njega možemo očekivati u borbi.

"Protiv Volkana možete očekivati još boljeg Aleksandra Rakića nego što je bio protiv Manuwe. Milijun posto ću biti spreman. U uistinu sam dobroj formi, težina mi je sjajna. Nalazim se u vrhunskom trening kampu gdje sve ide po planu. Fanovi mogu očekivati vatromet. Ugodno žu iznenaditi fanove u cijelom svijetu", najavio je Aleksandar, čija je borba ujedno pretposljednjea UFC borba u 2019. godini. Novu 2020. godinu pokušat će sam sebi čestitati pobjedom u velikoj borbi koja mu može jako puno lijepoga donijeti.

Linker
02. svibanj 2024 21:00