UFC

‘Rampage‘ Jackson iskritizirao Jona Jonesa: ‘On je najprljaviji borac ikad, uništio mi je koljeno‘

Quinton ‘‘Rampage‘‘ Jackson

 Dustin Bradford/Icon SMI/Newscom/Profimedia
Legendarni Quinton Jackson borio se protiv Jonesa još davne 2011. godine

Tri godine iščekujemo debi Jona Jonesa u teškoj kategoriji, a morat ćemo se strpiti još nešto više od tri tjedna. ‘‘Bones‘‘ će 4. ožujka (treći mjesec) predvoditi UFC 285 event, a odmah u teškaškom debiju čeka ga borba za pojas prvaka.

Ciryl Gane bit će njegov prvak u meču za upražnjeni tron koji je nedavno napustio Francis Ngannou. Ugovaranjem službene borbe, interes za Jonom Jonesom ponovno je obnovljen i sve se više priča o njemu. Bit će tu puno analiza oko toga kakvog ćemo Jonesa vidjeti u teškoj kategoriji, koju taktiku će primijeniti protiv Ciryla Ganea itd.

Ako se pita Quintona ‘‘Rampagea‘‘ Jacksona, Jones će vjerojatno primijeniti nekakvu ‘‘prljavu‘‘ taktiku u toj borbi. Naime, legendarni Rampage gostovao je kod Chrisa Van Vlieta i označio je Jonesa ‘‘najprljavijim borcem‘‘ u povijesti MMA-a.

‘‘Jon Jones je odličan borac. Čak i da je s nama u ovoj prostoriji, ja bih to rekao. Ali on je i najprljaviji borac ikad. Tip je jako pametan i radi najprljavije moguće stvari. Ako krenete činiti nešto dobro u borbi protiv njega, on će vas ubosti u oko. Ukoliko se krećete prema naprijed i napadate, on će vas udariti nogom u koljeno (‘oblique kickom‘).‘‘, započeo je Jackson koji se još itekkao dobro sjeća Jonesovih ‘‘oblique kickova‘‘.

‘‘Taj udarac u koljeno, mislim da ga nazivaju ‘oblique kick‘, on (Jones) vas time udara ravno u čašicu koljena. Mislim da taj udarac treba biti zabranjen. Moje koljeno i dalje je uništeno zbog hiperekstenzije u toj borbi. Možete nečiju karijeru završiti tim potezima. Jon Jones je dobar, a takvi udarci čak mu i ne trebaju. Sjetite se svih onih kružnih udaraca laktovima koje je koristio pri početku karijere. Gdje su oni odsjedali? Sjećate li se? Pogađao je u stražnji dio protivnikove glave. To je nedopušteno. Jon Jones je najprljaviji borac, ali ja sam okej s njime, nemam problem s njime. Ja sam ipak imao određenu čast i ponos kad sam se borio. Htio sam biti najbolji, ali sam htio pobijediti čisto. Znam da nije svaki borac isti kao ja.‘‘, pojasnio je ‘‘Rampage‘‘.

Jon Jones i Quinton Jackson borili su se u 9. mjesecu 2011. godine, a Jones je slavio gušenjem u četvrtoj rundi borbe. ‘‘Rampage‘‘ je bio vidno frustriran u toj borbi, a Jones mu je najveću frustraciju prouzrokovao spomenutim ‘‘oblique kickovima‘‘ koje ‘‘Rampage‘‘ pamti 11,5 godina kasnije.

Linker
24. travanj 2024 12:48