UFC

‘Wonderboy‘ Thompson nije optimističan oko Jonesa: ‘Nikad nije bio brz, a sa 120 kg će biti još i sporiji‘

Jon Jones 

 RONALD MARTINEZ/Getty images/Profimedia
Iako je Thompson malo pretjerao kada je u pitanju Jonesova kilaža, svakako je legitimno postaviti pitanje kako će izgledati u teškoj

Idućega mjeseca se vraća Jon Jones, borac kojeg mnogi smatraju najvećim svih vremena. Dugo je Jones pričao i najavljivao kako će prijeći u kategoriju iznad i napasti pojas, no mnogi su s pravom postali skeptični jer se uistinu predugo nije borio. No, čekanju je sada došao kraj jer se Jones vraća već idućega mjeseca!

UFC 285 bit će priredba na kojoj će Jones debitirati u teškoj kategoriji i pokušati doći do pojasa koji je trenutno bez vlasnika. Ngannou je otišao iz UFC-a i ostavio upražnjeno mjesto, tako da će se Jones i Ciryl Gane obračunati u glavnoj borbi večeri za prestižni status prvaka teške kategorije.

Veliko je pitanje dakako kako će Jones izgledati nakon tri godine bez borbe i sa dosta više kilograma u samom meču, što je zapravo legitimno pitati se. Jedan od potencijalnih odgovora je ponudio ‘‘Wonderboy‘‘ Thompson, no on nije optimističan oko Jonesa:

‘‘Jon Jones nije bio toliko brz, a sa 120 kg će biti još i sporiji. Definitivno će biti sporiji. Ja jednostavno ne vidim da će Jones uspjeti stići Ganea. Ciryl je fenomenalan na nogama i jako, jako je brz. Ja vidim Ganea kako pobjeđuje ovaj meč. Mislim, koliko je uopće vremena prošlo otkad se Jones zadnji puta borio? Tri godine?‘‘, rekao je Thompson na svom YouTube kanalu.

Jones je za prelazak u kategoriju više ipak morao dobiti nešto kilograma, a na slikama uistinu izgleda veće nego ikad. Nije poznato koliko namjerava težiti u meču, no svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će s toliko kilograma koristiti alate po kojima je uvijek bio najpoznatiji. UFC 285 je na rasporedu već idućega mjeseca, tako da ćemo tada sve saznati.

Linker
15. travanj 2024 10:02