UFC

‘Rampage‘ Jackson: ‘Uskoro stiže velika vijest o Jonu Jonesu koja će šokirati kompletnu MMA zajednicu!‘

Jon Jones

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Umirovljeni MMA borac tvrdi kako nas čekaju neke vrlo interesantne informacije o ponajvećem borcu svih vremena

Jon Jones bez ikakve rasprave jedan je od najvećih boraca u povijesti MMA-a, a mnogi će se složiti da je zapravo na samom vrhu te liste. Nevjerojatna postignuća unutar kaveza stoje uz ime Jona Jonesa, a čak i 13 godina nakon prvog osvajanja UFC-ovog pojasa, Jones je još uvijek UFC-ov prvak.

‘‘Bones‘‘ više nije vladar poluteške kategorije, ali trenutno drži pojas prvaka u teškoj kategoriji. Prošle godine u trećem mjesecu Jones je odradio svoj teškaški debi i lakoćom je svladao Ciryla Ganea u meču za upražnjeni tron. Osvajanjem pojasa u dvije težinske kategorije Jones je samo dodatno osnažio svoje argumente u raspravama oko najboljeg i najvećeg borca svih vremena.

Ono što Jonesu ne ide u prilog po pitanju njegove reputacije, svakako je život van kaveza. Nebrojeni su skandali kojima je Jones punio naslovnice svjetskih medija, a bilo je tu i brojnih doping skandala zbog kojih je bivao suspendiran te mu je poništena jedna pobjeda nad Danielom Cormierom.

Od prometne nesreće u kojoj je udario automobil kojim je upravljala trudnica, a zatim pobjegao s mjesta nesreće pa sve do nasilja nad majkom svoje djece, uistinu je duga lista Jonesovih skandala. Osim ponavljanja skandala, ponavljaju se i neki ustaljeni obrasci.

Nakon svakog velikog incidenta, Jones bi izašao pred javnost, pokorno bi se ispričao i obećao bi da će se promijeniti. Promjena bi potrajala nekoliko mjeseci, a zatim bi uslijedio novi eksces kojim bi Jones razočarao svoje fanove. Uistinu neobjašnjiv tip, svojevrsni ‘‘magnet‘‘ za privlačiti probleme.

Moramo priznati kako Jones u posljednje vrijeme ipak nije upadao u neke veće probleme, ali ako je vjerovati Quintonu ‘‘Rampageu‘‘ Jacksonu, sprema se nešto potencijalno zanimljivo i ‘‘šokantno‘‘ u vezi Jona Jonesa.

‘‘Vrlo skoro doći će do nekih vijesti o Jonu Jonesu. To će biti jako veliko i šokirat će kompletnu MMA zajednicu.‘‘, rekao je Quinton Jackson prije nekoliko dana u svom JAXXON podcastu.

Mnogi su odmah počeli nagađati o čemu se radi. Posljednjih nekoliko mjeseci stvorio se narativ, točnije pretpostavka o Jonesovoj seksualnoj orijentaciji. Popularni MMA Guru iznio je tezu kako je Jon Jones homoseksualac i objavio je nekoliko videa kojima pokušava potkrijepiti svoje pretpostavke. MMA zajednica dobro se zabavlja tom tematikom, ali tek ćemo saznati jesu li to velike vijesti koje najavljuje Quinton Jackson.

Također se šuška kako bi se Jon Jones mogao povući iz sporta prije dugoočekivanog meča protiv Stipe Miočića. ‘‘Bones‘‘ je prošle godine trebao dijeliti kavez s Miočićem, ali pretrpio je tešku ozljedu velikog prsnog mišića. Njihov meč očekuje se u 11. mjesecu ove godine, ali možda Jonesov povratak ne teče kako se očekivalo i nije isključeno da uskoro 37-godišnji Jon okonča svoju bogatu MMA karijeru.

Nestrpljivo ćemo čekati tu veliku vijest o Jonu Jonesu.

Linker
27. svibanj 2024 15:03