UFC

(VIDEO) UFC-ovi klasici: Prisjetite se jednog od najhladnokrvnijih trenutaka u povijesti organizacije

Jon Jones vs. Lyoto Machida

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC nas je odlučio podsjetiti na veliku pobjedu Jona Jonesa

Jon Jones u velikoj većini svojih mečeva izgledao je nedodirljivo, izvan svake konkretnije opasnosti. Možda i prvi meč u kojem je Jones izgledao nešto manje dominantno i ranjivije nego inače, dogodio se krajem 2011. godine.

Bio je to Jonesov 16. profesionalni nastup u karijeri, a nasuprot njega našao se legendarni Lyoto Machida. Prvih pet minuta ponudilo je okršaj u kojem se Jones mučio s pronalaskom tempa i čitanjem Lyota Machide. Nekonvencionalni Machida u prvoj rundi čak je blago i uzdrmao Jonesa koji se panično povlačio tijekom Lyotove serije udaraca.

Uspio se Jones ipak posložiti u pauzi između rundi, a druga runda donijela je završetak borbe. Otprilike minutu prije kraja druge runde, dogodio se presudan trenutak. Jones je zavaravao Machidu podigavši lijevu nogu. Lyoto je ranije u meču učestalo kontrirao Jonesove udarce nogama, ali Jones ga je ovaj put dočekao u zamku.

Lyoto je snažno zamahnuo ljevicom kako bi kontrirao Jonesov udarac nogom, ali Jones je brzo spustio nogu i presjekao je Lyota razornim udarcem lijevom rukom. Uzdrmani Machida završio je na tlu, brzo se pridigao, ali Jones je iskoristio priliku za zaključati ‘‘giljotinu‘‘.

Pritisnuo je Jones svog protivnika uz ogradu kaveza, snažno je pritiskao i čekao je tapkanje Machide. Hrabri Lyoto nije pristao tapkati, ali ostao je bez svijesti i uslijedio je jedan od najhladnokrvnijih trenutaka u povijesti UFC-a. Sudac John McCarthy signalizirao je Jonesu da pusti hvat jer je Machida ostao bez svijesti. Jones je otključao hvat i zatim je pustio da Machidino tijelo van svijesti grubo padne na tlo, licem prema dolje.

Machida je ostao ležati van svijesti, dok je Jones pobjednički odšetao i dokazao kako će pronalaziti načine za pobjedu i u mečevima koji ne počnu najbolje po njega. Bila je to jedna od najvećih Jonesovih pobjeda u dotadašnjoj karijeri, a UFC nas je odlučio podsjetiti na taj klasik.

Snimka meča nalazi se ispod teksta.

Linker
18. lipanj 2024 17:55