UFC

Raquel Pennington želi meč za titulu: ‘Dana je mislio da ćemo se Julianna i ja boriti još u finalu TUF-a‘

Raquel Pennington

 Andrew Chin/Zuma Press/Profimedia
Iskusna američka borkinja brzo je reagirala s prozivkom Julianne Pene

UFC-ova bantam kategorija (perolaka također) proteklog vikenda pretrpila je veliki gubitak. Amanda Nunes odlučila je reći ‘‘zbogom‘‘ profesionalnom sportu i povukla se kao prvakinja dvaju UFC-ovih težinskih kategorija.

Nunes u mirovinu odlazi sa statusom vjerojatno najveće MMA borkinje u povijesti, a nameće se pitanje tko će ju naslijediti na tronu težinskih kategorija u kojima je nastupala.

Julianna Pena kao prva izazivačica u poretku i posljednja borkinja koja je porazila Amandu Nunes vjerojatno je prvi i najlogičniji izbor za napad na upražnjenu titulu u bantam kategoriji. No, s kime će se Pena boriti za pojas?

Iza Pene u poretku su Raquel Pennington, Holly Holm, Ketlen Vieira, a zatim Irene Aldana koja je proteklog vikenda izgubila od Nunes i morat će izboriti novi napad na titulu. Gledajući na ljestvicu, Raquel Pennington trebala bi biti protivnica Julianne Pene. 34-godišnja Amerikanka u nizu je od pet uzastopnih pobjeda i nije dugo čekala da prozove Penu.

‘‘Ja protiv Julianne za svjetsku titulu! Dana je još od TUF-a mislio da ćemo se nas dvije boriti u finalu. Nije se tada dogodilo, ali evo nas sada.‘‘, napisala je borkinja nadimka ‘‘Rocky‘‘ na svom Twitter profilu.

Pennington i Pena inače su bile dio TUF 18 ‘‘showa‘‘ sada već davne 2013. godine. Pena je te sezone osvojila ‘‘TUF‘‘, a Raquel je ispala u polufinalu izgubivši od Jessice Rakoczy. Deset godina kasnije, Pennington i Pena u poziciji su gdje je vrlo izgledan njihov međusobni obračun za titulu.

Pennington je posljednji nastup odradila u prvom mjesecu ove godine i podijeljenom sudačkom odlukom porazila je Ketlen Vieiru, četvrtorangiranu izazivačicu. Pennington iza sebe ima pobjedu i nad Irene Aldanom, a jedini poraz u posljednjih sedam nastupa upisala je početkom 2020. godine. Tada ju je porazila Holly Holm.

Holm ima također dobre argumente za napad na titulu. Tri pobjede u posljednja četiri nastupa upisala je Holly, a izgubila je samo od Ketlen Vieire, podijeljenom sudačkom odlukom. Velik dio borilačke javnosti smatra da je Holm definitivno zaslužila pobijediti u tom meču, a u tom slučaju Holm bi imala četiri pobjede zaredom.

Hoće li UFC-ovi čelnici odabrati nju ili Raquel Pennington, preostaje nam vidjeti. Borkinje koje su iza njih u poretku vjerojatno neće biti u konkurenciji za sljedeću izazivačicu.

Linker
27. travanj 2024 04:15