UFC

Rat oko honorara, Colby Covington smatra da je Sean Strickland veliki licemjer: ‘Sada zarađujes 1.5 milijun dolara‘

Sean Strickland

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE
Postoji mnogo stavova vezanih uz honorare UFC boraca, dok mnogi često mijenjaju samu paradigmu ovisno u kojoj se poziciji nalaze

Bivši UFC prvak u srednjoj kategoriji, Sean Strickland, nedavno je izrazio nezadovoljstvo plaćama boraca u UFC-u, no Colby Covington ne razumije zašto i staje u obranu promocije.

Sean Strickland je posljednji put nastupio na UFC-u 302 ranije ovog mjeseca protiv kolege iz srednje kategorije, Paula Coste. Prije nego što je prihvatio tu borbu, Strickland je izrazio frustraciju zbog plaća boraca u UFC-u.

Od tada, "Tarzan" se također upustio u rat riječi s bivšim UFC borcem, a sada zvijezdom BKFC-a, Mikeom Perryjem, u vezi plaća boraca u UFC-u, nazvavši ih "kriminalnima". Bivši izazivač za naslov UFC prvaka u velter kategoriji, Colby Covington, stao je u obranu UFC-a, nazvavši Stricklanda "licemjerom" zbog njegovih komentara.

"Sean je promijenio svoj život, tako da je licemjerno što ovo govori," rekao je Covington u podcastu Soscast s Adamom Sosnickom.

"Sada živi u stvarno lijepoj kući u stilu vile, ima sjajne automobile i novac u banci, pa tko je on da ovo govori? Također je licemjeran jer govori o borcima koji su tek započeli u UFC-u i spominje plaću od 20 tisuća dolara, kao da, to je kada imaš svoju prvu borbu u UFC-u.

"Razgovarajmo o tome koliko sada zarađuje, zarađuje najmanje 500 tisuća do 1.5 milijuna dolara po borbi" tvrdi Covington.

Unatoč tome, prije svoje borbe protiv Coste, Strickland je razgovarao s fanovima na X-u nakon što ih je pitao da pogode koliko mu je ponuđeno za borbu protiv Brazilca s obavijesti od sedam tjedana. Jedan fan je pogodio 200 tisuća američkih dolara za nastup i još 200 tisuća za pobjedu, na što je Strickland odgovorio, "Blizu, ali manje." Covington je izjavio da, ako borac ne može privući angažman za UFC, tada ne bi trebao biti plaćen više nego što već jest.

"Postani vrijedan na društvenim mrežama, pokaži da možeš privući brojke i klikove na UFC stranicu, pokaži da ćeš donijeti posao i generirati angažman jer je angažman sve u prostoru društvenih medija. Ako ne mogu dodati tu vrijednost, onda ne zaslužuju biti plaćeni više" izjavio je Covington. Iako je Covington postao vrlo utjecajna i omiljena figura u UFC-u, i on je jednom imao problema s kompanijom u vezi plaća boraca, prijeteći da će se povući 2019. i preći u WWE.

Prije svoje borbe za ujedinjenje naslova protiv Kamarua Usmana na UFC-u 245, 36-godišnjak je nazvao plaće boraca u UFC-u "glupima i korumpiranima".

Covingtonova promjena stava u vezi plaća boraca dolazi nakon što je postao jedno od velikih imena u kompaniji. Natjecao se za naslov u velter kategoriji tri puta, izgubivši u svim pokušajima.

36-godišnjeg Covingtona prozvao je vrhunski velter izazivač, Ian Machado Garry, nakon što su se njih dvojica kratko sukobili online, no on je odbio priliku za borbu protiv Irca na UFC-u 303.

Umjesto toga, "Chaos" razmatra potencijalnu borbu protiv bivšeg prvaka lake kategorije, Charlesa Oliveire, nakon što je Brazilac jasno rekao da bi bio spreman prijeći u velter kategoriju za veliku borbu.

Linker
24. rujan 2024 16:39