UFC

Raul Rosas planira postati najmlađim prvakom ikad, Perrin ga ismijao: ‘I ja želim biti Djed Božićnjak‘

Raul Rosas i Jay Perrin

 Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia; Screenshot (instagram, Mma Junkie)
Mladi Meksikanac najavljuje osvajanje titule prije 20. rođendana

Među brojnim vrhunskim mečevima na UFC 282 eventu, svakako vrijedi popratiti i onaj između Raula Rosasa Jr.-a i Jayja Perrina. Raul Rosas Jr. (6-0) borac je koji je uz Bo Nickala privukao najviše pažnje na ovosezonskom Dana White‘s Contender Seriesu, a s razlogom je dobio pažnju.

Rosas je na DWCS-u nastupio prije 18. rođendana, a sjajnim nastupom porazio je Manda Gutierreza, jednoglasnom odlukom sudaca. Time je Rosas zaslužio UFC ugovor i postao je najmlađim UFC-ovim borcem u povijesti. 18. rođendan proslavio je 8. listopada (10. mjesec), a ovaj vikend debitirat će protiv Jayja Perrina (10-6-0), 29-godišnjaka koji iza sebe ima dva UFC nastupa (0-2).

Raul Rosas ne skriva ambiciju da postane UFC-ovim prvakom već do svog 20. rođendana, a time bi uvelike nadmašio rekord Jona Jonesa koji je kao 23-godišnjak postao najmlađim UFC-ovim prvakom u povijesti. Tendencije mladog Meksikanca naišle su na ismijavanje od strane Perrina.

‘‘Kad se takvo nešto dogodilo? Postoji li borac koji nije napunio 24 godine, a da je trenutno u top 10? (23-godišnja Erin Blanchfield je 10-rangirana borkinja muha kategorije, op.a.). Nemamo. Mi smo u bantam kategoriji i ovo je najjača kategorija na svijetu. Bravo za njega (Raula Rosasa), svi to želimo (biti svjetski prvaci do 20. rođendana), ali ja želim biti i Djed Božićnjak.‘‘, započeo je Perrin, vidno frustriran takvim najavama mladog Meksikanca, zatim je nastavio.

‘‘Ne znam tko ga uvjerava da će nakon dvije borbe dobiti napad na titulu, ali on treba nove prijatelje. Lijepo je što ima takve ambicije i lijepo je govoriti takve stvari. Ali postati prvakom prije 20. rođendana? Prestani. Koliko smo udaljeni od toga, godinu dana? Ako uđe u top 10 za godinu dana, morat ću uputiti jedan oštar mail nekome.‘‘, dodao je Jay.

Perrinove riječi zapravo su realne, jer Rosas će morati nastupati jako frekventno, ali i jako uspješno da bi u tako kratkom periodu uopće ušao u top 10. Bantam kategorija kao što Perrin kaže, uistinu je jedna od najkompetentnijih i talentom jedna od najbogatijih težinskih kategorija na svijetu, a Rosasa tek čekaju prave provjere.

Mladog Meksikanca nisu demotivirale riječi Jayja Perrina, a Rosas je odgovorio na podosta dosjetljiv i šaljiv način.

‘‘Njemu bi čak bolje išao posao Djeda Božićnjaka, nego borca. Nakon naše borbe, možda mu se i ostvari san da postane Djed Božićnjak. Može se obući u kostim, stati ispred trgovačkog centra i fotografirati se s klincima. Može mi kupiti i poklon te mi ga donijeti kući.‘‘, poručio je Rosas svom osjetno iskusnijem protivniku.

Perrin bi porazom od Rosasa zapravo i mogao dobiti otkaz u UFC-u, jer to bi bio njegov treći poraz u trećem nastupu pod okriljem UFC-a. Sumnjamo da će se čak i u tom slučaju odlučiti za karijeru Djeda Božićnjaka, ali nikad se ne zna.

Linker
03. svibanj 2024 00:52