UFC

(VIDEO) Raul Rosas Jr. počeo je ispisivati lijepu priču: Pogledajte slavlje njegove obitelji nakon pobjede

Raul Rosas i njegova obitelj

 Screenshot (facebook, Ufc)
Super talentirani Meksikanac uvijek ističe kako obitelj igra veliku ulogu u njegovim uspjesima

Dok je Paddy Pimblett razočarao i nije baš opravdao svoj ‘‘hype‘‘ u meču protiv Jareda Gordona, druga UFC-ova mlada nada u potpunosti je opravdala ‘‘hype‘‘ na UFC 282 eventu.

Raul Rosas ove godine postao je najmlađim UFC-ovim borcem u povijesti. Nešto prije 18. rođendana, Rosas je preko DWCS-a izborio ugovor s najjačom svjetskom MMA promocijom. Mnogi su bili skeptični oko toga kako će se 18-godišnji Meksikanac nositi s najboljim borcima na svijetu, koji su usput i osjetno stariji od njega.

‘‘Premlad je, nije se još fizički razvio. Neće moći parirati na ovoj razini.‘‘, neki su od najčešćih komentara koji su se viđali na društvenim mrežama.

Raul Rosas Jr. nije mario. Mladi meksički borac bantam kategorije djeluje nevjerojatno smireno i fokusirano na svoj cilj.

‘‘Planiram postati prvakom do svog 20. rođendana.‘‘, ambicije su Raula Rosasa, a lako je zaključiti da se ovaj dečko neće zadovoljiti prosjećnošću.

Ipak, sve priče padaju u vodu onog trenutka kad se kavez zaključa. Tada je sve na borcu, njegovim vještinama i fizičkoj spremi s kojom je ušao u kavez. Raul Rosas nimalo nije razočarao. Istina, Jay Perrin nije naročito kvalitetan protivnik i nakon trećeg poraza u trećem nastupu pod okriljem UFc-a, vjerojatno će biti otpušten iz UFC-a. Unatoč tome, nemojmo umanjivati pobjedu u Rosasovom UFC debiju.

Nevjerojatna je stvar dogurati do UFC-a u tim godinama, a još je nevjerojatnije doći do pobjede ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi. Od samog početka borbe, Rosas je izdominirao Perrina i prezentirao je široj publici o kakvom se talentu radi.

‘‘Dana, želim bonus od 50 tisuća dolara kako bih majci kupio monovolumen kojim će me voziti u PI (UFC-ov Performance Institute).‘‘, bila je Rosasova poruka Dani Whiteu neposredno nakon pobjede.

Raul Rosas uživa sjajne trenutke za jednog 18-godišnjaka, ali ne zaboravlja da mu je obitelj na prvom mjestu i da su puno žrtvovali da bi on tako rano dogurao do UFC-a. Kroz gotovo svaki njegov intervju može se čuti pokoja zahvala i odavanje počasti roditeljima. Dana White ispunio mu je želju i mladi Rosas našao se među dobitnicima bonusa.

Ono što je zanimljivo pogledati jest reakcija njegove obitelji na pobjedu koju je upisao u ranim nedjeljnim satima. ESPN je podijelio snimku iz Rosasovog doma na svom Facebook profilu, a oduševljenje je itekako vidljivo.

Što dodati, osim da Raul Rosas ima velik potencijal za postati najboljim borcem na svijetu, ali posjeduje i sjajan potencijal da ispiše jednu lijepu motivacijsku priču o obitelji iz Meksika koja je izgradila prvaka svijeta.

Težak put je pred njim, ali Raul Rosas Jr. itekako obećava i jedva čekamo njegove sljedeće nastupe.

Linker
20. travanj 2024 09:17