UFC

Reakcije MMA svijeta na otkazivanje borbe Miočića i Jonesa: ‘Mislim da Stipu više nikada nećemo gledati‘

Stipe Miočić

 MIKE LAWRIE/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Mike Lawrie/getty Images/profimedia
Vijest o otkazivanju ‘sudara titana‘ obilježila je dan, a rekacije na istu pljušte sa svih strana

Trebala je to biti samo još jedna srijeda, klasična sredina tjedna, s pogledom prema vikendu i borbi Francisa Ngannoua i Tysona Furyja. U očima borilačkih fanova, osobito hrvatskih i regionalnih, međutim, pretvorila se u jedan izuzetno gorak, pa i žalostan, dan, budući da ih je sa svitanjem dočekala prijelomna vijest o tome kako je borba između Stipe Miočića i Jona Jonesa, jedna od najvećih borbi u povijesti UFC-a, borba za pojas teškaškog prvaka, ali i monumentalno naslijeđe - otkazana zbog navodne ozljede aktualnog prvaka. Uzdrmalo je to čitavu borilačku zajednicu, a reakcije od jutra pljušte sa svih strana.

O otkazivanju borbe između Miočića i Jonesa oglasili su se brojni borci i treneri, kao i analitičari, odnosno specijalizirani borilački novinari, a u nastavku vam donosimo njihove reakcije. Jedni su izrazili razočaranje i postavili legitimna pitanja, drugi žele Jonesu brzo ozdravljenje, a treći su, poput Alexandra Volkanovskog, pronašli prostora i za našaliti se.

Aktualni prvak UFC-ove perolake kategorije, naime, dobrovoljno se ponudio kao zamjena za Jonesa, aludirajući na svoju spremnost da u svakom trenutku izađe na megdan bilo kome, što je dokazao prije par dana u meču protiv Islama Makhacheva.

"Kvragu, još ludosti", napisao je Max Holloway na svom Twitter profilu, dok BJ Penn zaželio Jonesu brz oporavak.

"Zamislite da platite ulaznice za UFC 295 i saznate da Jon Jones nije kartici", poručili su iz podcasta "Morning Kombat", dok je novinarka Fansided MMA-a, Amy Kaplan, artikulirala misao koja je mnogima danas prošla kroz glavu: "Mislim da više nikada nećemo gledati Stipu Miočića".

Njezin kolega s ESPN-a, Marc Raimondi, iznio je, međutim, informaciju koja ulijeva malu nadu da ćemo Miočića ipak vidjeti u kavezu s Jonesom. "UFC se nada da će ipak ugovoriti Jonesa protiv Miočića na velikom "cardu" sljedeće godine nakon što se Jones oporavi od ozljede", napisao je Raimondi na Twitteru pozivajući se na ESPN-ove izvore.

Mnogi su se upitali kako to da Stipe ipak nije ostao u borbi za privremenog prvaka, a jedan od njih bio je i Eric Nicksick".

"Ima li govora o tome zašto Stipe nije uključen u meč za privremenom prvaka protiv jednog od druge dvojice izazivača?", napisao je trener Francisa Ngannoua.

Odgovor na Nicksickovo pitanje u ovom trenutku ne znamo. Za pretpostaviti je da je Miočić, iz objektivnih razloga, bio fokusiran isključivo na Jonesa, za kojeg se mjesecima pripremao, i da s 41 godinom na leđima nije htio na "short notice" ulaziti u kavez s borcima kao što su Sergej Pavlovič ili Tom Aspinall, što se čini kao razumna odluka bez obzira na privremeni pojas koji je u igri. Jedini meč, i iz financijske i iz perspektive ostavštine, koji je za Stipu imao smisla jest upravo taj dugoočekivani - s Jonesom. Još manje znamo odgovore na preostala pitanja; hoćemo li Stipu više ikada gledati u oktogonu, hoće li se bitka za kolosalno borilačko naslijeđe ikada dogoditi... Više informacija imat ćemo u narednom razdoblju, a do tada će se pojaviti i nove reakcije, uključujući i one glavnih aktera ove priče.

Linker
01. svibanj 2024 14:49