UFC

Daniel Cormier o Jonesovoj ozljedi i otkazivanju meča: ‘Bio sam u toj situaciji 1000 puta, nikad nisam vidio tako nešto!‘

 SEAN M. HAFFEY/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Sean M. Haffey/Getty Images/Profimedia
Nije protiv meča Aspinalla i Pavloviča, ali tvrdi da mu ‘to nije to‘

Tisuće i tisuće znakova natipkali smo, tipkamo i natipkat ćemo o meču Stipe Miočića i Jona Jonesa. Sve je nekako izgledalo predobro da bi bilo istinito. Najbolji borac u povijesti protiv najboljeg teškaša u povijesti. Kada pročitate tu rečenicu, čak i da ne pratite ovaj sport i nemate nikakve emocije prema bilo kojem od ove dvojice, taj vas meč jednostavno mora zaintrigirati.

Teško je reći da vas ne zanima okršaj dva čovjeka koji su rušili rekorde najjače MMA promocije na svijetu. Teško je reći da vas ne zanima okršaj dva teškaša. Mali je broj ljudi, ako gledamo širu javnost, koji više uživaju u mečevima nižih kategorija. Nažalost, ovaj meč, barem za sada, a teško i u budućnosti koliko god se pisalo, nećemo gledati.

Vjerojatno ste već shvatili koliko smo shrvani zbog ovog raspleta događaja, ali lakše nam je kad vidimo da i druge poznate MMA face nisu sretne kako se ovo odvija, a među njima je i zajednički protivnik ova dva borca. Naravno, radi se o Danielu Cormieru.

Legendarni borac, a danas analitičar i komentator, pričao je ovome na svome YouTube kanalu. Dotaknuo se i borbe za privremeni pojas. Ako slučajno ne znate, za preuzimanje trona do "Bonesovog" povratka borit će se Sergej Pavlovič i Tom Aspinall, a ako pitate DC-a, nije mu to to. Zatim je dao analizu o Jonesovoj ozlijedi.

"Takve se stvari događaju. Na treninzima se to stalno događa, ali jedini problem je što smo se toliko veselili toj borbi, između njega i Miočića. Još uvijek trenirate u ovom trenutku, zapravo još uvijek trenirate na 110 posto. Ne usporavate trening sve do nekih sedam ili osam dana prije nego što stvarno krenete do oktogona. Dakle, nije da je tip napravio nešto krivo”, započeo je pa nastavio:

“Ovdje se pitam, što se tiče ozljede, jer sam vidio video. To izgleda kao vrlo uobičajena hrvačka situacija, bio sam u toj situaciji 1000 puta... Nikada nisam vidio da netko trga pektoralis u prilično jednostavnoj hrvačkoj situaciji. Mislim da bi to više od svega moglo biti povezano s drugačijim pristupom jer vaše tijelo nije spremno za tu vrstu opterećenja", zaključio je.

Linker
30. travanj 2024 12:45