UFC

Revanš rata Edsona Barboze i Paula Feldera odlazi na UFC 242

Edson Barboza i Paul Felder
UFC 242 trebao bi na program dobiti jednu sjajnu borbu dva vrhunska borca lake kategorije. Edson Barboza i Paul Felder odradit će revanš svoje fantastične borbe iz srpnja 2015. godine.

Na program prepun ruskih, zapravo prije svega dagestanskih boraca, dolazi i jedna borba koja će vjerojatno pronaći svoje mjesto na glavnom programu. Edson Barboza i Paul Felder jedni su od najatraktivnijih i najboljih boraca kategorije do 70 kilograma, a 2015. godine odradili su pravi rat za koji su bili nagrađeni bonusom za najbolju borbu eventa koji je predvodila druga borba Renana Baraoa i TJ-a Dillashawa. Barboza je tim putem slavio jednoglasnom sudačkom odlukom, no pobjednicima su se mogli osjećati svi pripadnici publike koji su u borbi uživali.

Od te se borbe puno toga promijenilo. Barboza (20-7, 14-7 UFC) je s vremenom uspio dogurati do Top 5 statusa, no više od toga nije mogao. Trenutno je nalazi u situaciji gdje je poražen u tri od posljednje četiri borbe. Posebno je loše izgledao u posljednje dva. Kevin Lee ga je u travnju 2018. godine naprosto demolirao, nakon toga se uspio vratiti impresivnom pobjedom protiv Dana Hookera, no onda je došao još teži poraz. On se dogodio u ožujku ove godine, kad ga je u prvoj rundi nokautirao Justin Gaethje.

Felder (16-4, 8-4) je u puno boljoj situaciji. On je slavio u četiri od posljednjih pet borbi, s tim da je taj poraz došao pri kratkom odlasku u velter. Dakle, u lakoj kategoriji nalazi se unutar niza od četiri pobjede, a na službenom poretku kategorije je deseti, što je tri mjesta ispod svog idućeg protivnika. Tako Felder ima dvostruki motiv za ovu borbu. Prvi je naravno osvetiti poraz, a drugi preuzeti Barbozinu poziciju na ljestvici.

UFC 242 održava se u Abu Dhabiju sedmog dana mjeseca rujna, a za isti je potvrđeno već nekoliko vrlo zanimljivih borba. Posljednja je ona između dvije top borkinje muha kategorije, Joanna Calderwood i Andree Lee, a potvrđena su već i imena poput Islama Makhacheva, Shamila Abdurakhimova, Mairbeka Tursunova, Belala Muhammada, Curtisa Blaydesa i mnogih drugih. Sve službeno i neslužbeno potvrđene borbe možete pronaći na Wikipediji.

Linker
25. travanj 2024 14:05