UFC

‘Režemo grla, moramo im oduzimati kisik dok ne tapkaju‘: Isplivalo još poruka između Whitea i Fertitte o tretmanu boraca

 Dana White i Lorenzo Fertitta 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Navedene poruke odnose se na pokušaj Eddieja Alvareza i Gilberta Melendeza da napuste UFC, a čelnici su ih zadržali prljavim metodama

Makijavelizam je nažalost u današnjem biznisu dosta česta pojava, a Dana White te nekadašnji vlasnici UFC-a nisu iznimka. Neki dan su novinari Bloody Elbowa došli do podosta ‘‘mailova‘‘ u kojima su glavni akteri Dana, Lorenzo Fertitta te bivši UFC-ov ‘‘matchmaker‘‘ Joe Silva.

Poprilično odvratne poruke je ovaj trojac izmjenjivao kada su u pitanju borci, a često su ih nazivali pogrdnim imenima i o njima govorili ružne stvari. Najsvježiji slučaj je onaj iz 2014. godine, kada su Eddie Alvarez i Gilberto Melendez pokušali napustiti UFC. Dana i ekipa to nisu dopustili tako što su im u ugovor stavili određene klauzule te ih na taj način prisilili da ostanu u UFC-u, no pravi problem je u odnosu spomenutih osoba prema ovoj dvojici boraca.

Bloody Elbow je jučer došao do novih prepiski između Dane i Fertitte, a poruke su, blago rečeno, degutantne. Pročitajte ih sami:

image

Dana i Fertitta - poruke

Bloody Elbow

‘‘Brate, znaš da te volim do je**ne smrti, ali ono što si izvukao prošlog tjedna oko Melendeza i ‘drugog tipa‘ (Eddieja Alvareza, op. a.) je je**no ‘BAD ASS‘! Je**no rezanje grla, potez kakav se viđa samo u filmovima. Dobro sranje stari, ČESTITAM‘‘, napisao je Dana.

Fertitta je odogovrio:

‘‘Moramo nastaviti oduzimati tim je***ma kisik dok ne tapkaju. Žrtvovali smo previše toga da bi dopustili da nas netko razvlači‘‘.

Dana se složio:

‘‘Slažem se! 100 posto si u pravu i ja to OBOŽAVAM‘‘, napisao mu je Dana.

Plaćanje boraca je jedna tema, no ovo je već neki novi nivo nepoštovanja i nikakvog vredovanja boraca. Izgleda da borac u UFC-u uistinu ne vrijedi ništa nego je tu samo da privlači publiku i donosi zaradu, a izgleda da je i neplaćanje istih kako treba samo dio sante leda.

Linker
01. svibanj 2024 19:01