UFC

‘Rezultat će biti isti‘: Mateusz Gamrot predviđa poraz Brazilca, već ga proziva za sljedeću borbu

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘Želim testirati svoju borbu na tlu, želim pokazati da imam dobar jiu-jitsu‘

Mateusz Gamrot nije gubio vrijeme i brzo je nakon sinoćnje pobjede nad Rafaelom Fizievom prozvao napadača na titulu lake kategorije Charlesa Oliveiru. U borbi je Fiziev ozlijedio lijevu nogu i meč je u drugoj rundi prekinut, što je osiguralo Gamrotu pobjedu i sada cilja na sljedeće protivnike.

Iako Oliveira ima ugovoren meč s prvakom lake kategorije Islamom Makhachevim, Gamrot je uvjeren da će Oliveira borbu izgubiti te si pokušava osigurati okršaj s Brazilcem.

"Znam da Oliveira ima borbu s prvakom sljedeći mjesec. Moje predviđanje – rezultat će biti isti kao i prošli put, Makhachev će obraniti pojas“ uvjeren je Poljak.

Gamrot izražava želju za testiranjem svojih vještina u parteru s bivšim prvakom koji drži rekord za najviše pobjeda "submissionom“ u UFC-u – Charles Oliveira ima ih čak 16.

"Volio bih se testirati protiv Oliveire zato što je on najopasniji lik u parteru. Svi moji dosadašnji protivnici bore se samo u stojci, ali sljedeći put, želim testirati svoju borbu na tlu, želim pokazati da imam dobar jiu-jitsu“, izjavio je Gamrot.

Gamrot je kaže da je spreman čekati Oliveiru do sredine sljedeće godine, a do tada se kao opcija nudi i revanš s Fizievom. On tvrdi da mu je svejedno te da na umu ima samo jednu stvar.

"Moj cilj je zlato. Želim se popeti na vrh i pobijediti svakog lika. Ako UFC želi da se ponovno borim s Fizievom, prihvatit ću. Ali možda ipak ne sada. Sljedeći put želim borca iz top 10‘‘, ambiciozan je poljski borac.

Gamrot će u svakom slučaju morati pričekati ishod glavne borbe na UFC 294 eventu gdje će Charles Oliveira pokušati vratiti titulu prvaka lake kategorije protiv dominantnog Dagestanca Islama Makhachevog. Event će se održati 21. listopada (10. mjesec) u Abu Dhabiju.

Linker
21. travanj 2024 22:00