UFC

Ricky Turcios tvrdi kako neće biti meča između njega i Raula Rosasa: ‘Nije poštovao Bushido kodeks‘

Raul Rosas Jr. (lijevo) i Ricky Turcios (desno)

 Luis Marin/ Eyepix Group/Zuma Press/Profimedia
30-godišnji američki borac bijesan je na mladog Meksikanca

Raul Rosas Jr. silno se radovao nastupu na UFC Fight Night 237 eventu. Talentirani 19-godišnjak trebao se boriti pred domaćom publikom u Mexico Cityju gdje bi uživao podršku prijatelja, rodbine, ali i ostalih Meksikanaca okupljenih na tribinama Arene CDMX.

Međutim, Raul Rosas nije uspio ući u kavez. Mladi Meksikanac razbolio se prije meča s Rickyjem Turciosom i nastup je otkazao doslovno u trenucima kad su se njih dvojica trebali zaputiti prema kavezu.

Nedugo poslije, UFC-ovi komentatori otkrili su kako će borba Turciosa i Rosasa biti prebačena na sljedeći UFC-ov event, točnije na UFC Fight Night 238 koji će se održati ovog vikenda u Las Vegasu. No, čini se da borbe možda uopće neće biti, jer Ricky Turcios je bijesan raspletom situacije u Mexico Cityju.

‘‘Prošle noći, Rosas Jr. odbio je borbu doslovno pet minuta prije nego smo se trebali zaputiti prema oktogonu. Rekao je ‘Ne‘ prilici da se suoči sa mnom pred 20 tisuća meksičkih navijača u Mexico Cityju. Rosas Jr. nije poštovao Bushido kodeks, što je jako neprofesionalno od njega. Ricky ‘The Ultimate Fighter‘ je pobijedio u Mexico Cityju! Viva Meksiko! Hvala svim mojim prijateljima, obitelji i fanovima. Sve vas volim.‘‘, poručio je Turcios putem Instagrama.

U sklopu iste objave, Turcios je reagirao na vijest o novom terminu njihove borbe. Poznati MMA reporter Marcel Dorff prenio je vijest kako će se Rosas i Turcios boriti 2. ožujka (treći mjesec) na UFC Fight Night 238 eventu, ali Turcios je poručio:

‘‘FAKE NEWS‘‘ (‘Lažne vijesti‘). Nikakav ugovor nije potpisan za novi datum.‘‘

image

Instagram story Rickyja Turciosa

Mma Junkie

Dakle, poprilično je upitno hoćemo li gledati Rosasa i Turciosa na ovotjednom UFC-ovom eventu. Ricky smatra kako se Rosas nije držao ‘‘Bushido kodeksa‘‘, što je zapravo kodeks ponašanja i životna filozofija po kojoj djeluju samuraji, legendarni japanski ratnici.

Mogu li UFC-ovi čelnici navesti Turciosa da prijeđe preko svega toga, saznat ćemo u narednim danima.

Linker
26. travanj 2024 08:00