UFC

Robert Whittaker: Iznenadio sam ga otvorenom borbom, kontrolirao sam situaciju, no onda me pogodio!

Robert Whittaker
 Youtube
Robert Whittaker razočaran je svojim nastupom na UFC 243 priredbi i porazom od Israela Adesanye kojim je ostao bez titule UFC prvaka srednje kategorije. No, uvjeren je kako će se brzo vratiti pobjedama i izboriti novu šansu dokazati kako je bolji borac od novog prvaka.

"Naravno da sam razočaran, ali pružio sam mu otvorenu borbu. On i ja smo dva najbolja udarača na svijetu i bila je to izjednačena borba gdje sam ja izvukao deblji kraj. Događa se. Večeras me pobijedio, no meni je tek 28 godina i ovo mi je prvi poraz u kategoriji. Vjerujte da ne idem nigdje. Sretan sam što sam napustio Octagon bez ikakvih ozljeda i želim se što prije vratiti u njega", rekao je Whittaker na službenoj konferenciji za medije.

Onda se okrenuo borbi i onome što je u njoj pružio. Nije to s njegove strane izgledalo loše, pristup je bio odličan, no Adesanya je bio spreman na njegove glavne udarce koja je lakoćom eskivirao. Osim toga, izrazito uspješno je Adesanya pogađao iz kontre upravo u takvim trenucima te je na taj način i završio borbu.

"Mislim da sam ga iznenadio jer sam mu pružio takvu borbu. Nije me bilo strah njegovih udaračkih tehnika, bio sam uvjeren u kvalitetu mojih i do kraja borbe sam imao uspjeha. Kontrolirao sam situaciju dok se nije dogodilo to što se dogodilo. Moram raditi na obrani od takve vrsta krošea kakav me završio. Što je tu je. Došli smo u Octagon i tamo smo ostavili svoja srca. Kad stavite dva najbolja udarača svijeta zajedno, to je ono što će se dogoditi, netko će biti pogođen. Nažalost, ovog puta sam to bio ja", iznio je Robert svoje viđenje.

U budućnosti se naravno nada revanšu, no do tada je spreman ponovno izgraditi svoj put i dokazati da ga zaslužuje.

"Uvijek sam otvoren za revanš i želim nas vidjeti jedne druge večeri jer znam da ga mogu pobijediti. To je ono što me najviše razočaralo, što znam da ga mogu pobijediti i da posjedujem sve vještine za to. No, odradili smo taj okršaj i ja sam bio drugoplasirani. Njemu za to svaka čast, odličan je borac i čestitam mu na osvajanju naslova. Ja ne idem nigdje jer sam i dalje jedan od najboljih na svijetu. Kad se boriš na ovakvom nivou, svaku borbu stavljaš sve što imaš na crtu. Svatko može pobijediti svakoga. Ovo nije bila moja večer. Možda već iduća bude", završio je svoje obraćanje Whittaker, kojem poraz nije uspio negativno djelovati na raspoloženje.

On će se sigurno vratiti i ponovno fanovima nuditi borbe kakve su od njega navikli. Samo je najvažnije da ostane zdrav jer sigurno su mnoge ozljede itekako imale utjecaj na krajnji ishod borbe protiv Adesanye. Ako se bude borio češće svakako će biti spremni za drugu priliku da osvoji titulu, koja bi gledajući na njegovu kvalitetu svakako trebala doći.

Linker
23. travanj 2024 11:44