UFC

Robert Whittaker: ‘Luke Rockhold je nakon prvog udarca izgledao kao da mu je dosta ovog sporta‘

Robert Whittaker

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Usprkos tome je pružio vrlo kompetitivan meč

Luke Rockhold se ranije ovog mjeseca umirovio od profesionalnog natjecanja nakon što je izgubio od Paula Coste jednoglasnom sudačkom odlukom. Pružio je Luke dobar i kompetitivan meč, no godine su ga sustigle i motivacija više nije na nivou kao što je bila nekad.

Iako su se mnogi nadali brzom nokautu u režiji Coste, Rockhold ne samo da je preživio nego je i uzdrmao Costu nekoliko puta. No, nakon nekoliko minuta borbe Luke je uistinu izgledao ispuhano i govor tijela mu je bio loš što je sugeriralo da to ipak više nije to.

Isto to smatra i Robert Whittaker. Rekao je da mu se činilo da se Rockhold mentalno predao već početkom borbe:

‘‘Mislim da je imao vrlo uspješnu i odličnu karijeru. On je fenomenalan borac, ali njegov performans je bio upravo onakav kao i govor nakon… Izgledao je kao da mu je dosta borbi, i to se vidjelo kad je primio prvi udarac. Djelovalo je kao da si govori da mu ovo više ne treba‘‘, rekao je Whittaker.

‘‘Mislim da ima puno kritičara s kauča koji govore o borbama i ne razumiju što je sve potrebno ovdje, pogotovo kad si bio u najvišim i najnižim trenucima svoje karijere. On je dugo u ovoj igri, bio u Strikeforceu, imao pojas u UFC-u… Teško je to sve postići‘‘, zaključio je.

Lijepe su ovo riječi i analiza odličnog Whittakera koji se ovog vikenda bori u Parizu protiv Marvina Vettorija.

Linker
25. travanj 2024 11:56